Petice za zachování dotací Chomutovskému Zooparku a Záchranné stanici pro zvířata v nouzi Falco

Vážený pane hejtmane, vážené členky a členové vedení a zastupitelstva Ústeckého kraje,

my, níže podepsaní, Vás prostřednictvím této petice žádáme o neschválení návrhu Rady Ústeckého kraje o pozastavení rozdělování dotací z Regionálního podpůrného fondu pro Chomutovský zoopark a Záchranou stanici pro volně žijící živočichy Falco v Dolním Týnci u Litoměřic.

Odůvodnění:

Jsme znepokojeni návrhem Rady Ústeckého kraje pozastavit dotační řízení, které se může velmi negativně dotknout fungování domova pro opuštěná a nemocná zvířata Záchranné stanice Falco a chomutovského zooparku. Krize kolem koronaviru COVID-19 se dotýká velmi těžkým způsobem zvířat v nouzi, zejména těch handicapovaných nebo jinak zraněných.

Záchranná stanice Falco za dobu svojí existence zachránila život velkému množství divokých zvířat a vrátila je do přírody. Záchrannou činnost provádí personál stanice dlouhé roky na ohromném území v celém Ústeckém kraji a dělá to na úkor svého pohodlí a životní úrovně. Ztráta finanční podpory z Ústeckého kraje, který celou dobu využívá těchto služeb, by byl pro záchrannou stanici Falco likvidační.

Chomutovský zoopark je rozlohou největší ZOO v České republice a díky svému uzavření naopak potřebuje podporou od Ústeckého kraje udržet, nikoliv rušit nebo krátit.

Děkujeme za posouzení naší žádosti.

Petiční výbor: Petr Globočník, Kateřina Zemanová, Jan Hrubeš - Strana Zelených Ústeckého kraje

Petr Globočník, krajská organizace Strany Zelených Ústeckého kraje    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Petr Globočník, krajská organizace Strany Zelených Ústeckého kraje, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.