Petice za rozšíření veganského sortimentu v potravinových řetězcích v ČR.

Vážení zástupci významných potravinových řetězců v ČR,

obracíme se na vás ve věci, která nás, jako pravidelné zákazníky velice trápí. A tou je omezená nabídka veganských výrobků ve vašich obchodech v porovnáním s ostatními vašimi pobočkami jinde v EU. Přestože se situace neustále zlepšuje, stále je nabídka ve srovnání se zahraničím neporovnatelně menší.

Počet veganů je po celé Evropě dle odborných výzkumů víceméně stejný, poptávka ze strany spotřebitele tedy z logiky věci musí být i u nás minimálně totožná. Přesto je v České republice nabídka veganských produktů několikanásobně nižší, než u vašich poboček v zahraničí.

Proto bychom vás, my, níže podepsaní, touto cestou chtěli požádat o zvážení rozšíření veganského sortimentu ve vašich obchodech, tak jak je tomu u vašich kolegů v zahraničí.

V Hradci Králové 8.1.2018

Marek Haltuf, Bc. - koordinátor

1veggggggggg.jpg

Adresováno:

Tesco Stores ČR a.s.

Lidl Česká republika v.o.s.

Kaufland v.o.s.

AHOLD Czech Republic, a.s.

Globus ČR, k.s.

BILLA, spol. s r. o.

Penny Market s.r.o.

Marek Haltuf, Bc    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Marek Haltuf, Bc svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.