PETICE ZA PODPORU NEINVAZIVNÍHO TESTOVÁNÍ PŘÍTOMNOSTI KORONAVIRU ZE SLIN

V České republice vědci vyvinuli rychlou a účinnou metodu testování přítomnosti koronaviru ze slin.

Výhodou tohoto způsobu testování je spolehlivý záchyt pozitivních výsledků právě v době, kdy je člověk infekční, a tedy nebezpečný vůči svému okolí. A to na rozdíl od metody PCR, která dává pozitivní výsledky i v případě, kdy již člověk infekční hrozbou pro své okolí nijak není nebo vykazuje jen tzv. falešně pozitvní výsledky.

Dalšími výhodami testování ze slin jsou její snadná aplikovatelnost každému člověku, rychlost zjištění výsledků a v neposlední řadě i znatelně nižší cena.

Metoda v současné době prochází fází testování s prokazatelnou vysokou úspěšností ve srovnání s PCR testy, ale ministr zdravotnictví pan Blatný její užívání odmítá slovy, "že vyšetřování ze slin není na pořadu dne". Přitom testy úspěšně probíhají i v jedné z pražských fakultních nemocnic (FN Bulovka).

Jako občané této země podpořme snadnější a levnější způsob testování navzdory možným tlakům na stát a ministerstvo zdravotnictví ze strany lobbistů a výrobců dražších testerů.

Vyzýváme ministerstvo zdravotnictví a český stát, aby se věnoval této alternativě bolestivého a na fundovanost personálu náročného PCR testování, a vzal v úvahu i nemalé úspory pro státní rozpočet.

STOP invazivním a nepříjemným PCR testům, tedy potenciálně nebezpečným stěrům z nosohltanu málem na rozhraní lebeční kosti a mozku.

Martin Janeček    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Martin Janeček svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.