Petice za parkování na Poliklinice Prosek

Dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu pertičním

My,níže podepsaní poskytovatelé zdravotní péče a pacienti na Poliklinice Prosek, prostřednictvím této petice žádáme vedení Prahy 9 o urychlené vyřešení problému parkování před Poliklinikou Prosek. Současná situace je taková,že toto parkoviště je cca z 1/3 využíváno okolními obyvateli k trvalému parkování jejich vozidel zdarma a lidmi,kteří využívají toto parkoviště místo P+ R k dojíždění do práce, neboť přijíždějí a odjíždějí ve večerních a ranních hodinách, kdy parkoviště je volně přístupné pro každého.
Z tohoto důvodu velmi často nastává situace, že poskytovatelé péče na Poliklinice Prosek s předplacenou parkovací kartou a jejich pacienti, kteří jsou objednaní na určitou hodinu, nemají kde zaparkovat.Toto se týká i našich pacientů, kteří též velmi často nemohou najít volné místo k zaparkování, a to i přesto, že je zpoplatněno.
S touto žádostí zároveň podáváme návrh řešení. Dle našeho názoru by tuto již neúnosnou situaci šlo vyřešit tak,že by vjezd na parkoviště byl možný pouze na čipovou kartu nebo lístek s časovým kodem. A dále by bylo vhodné vytvořit dvě parkovací zóny a to pro zdravotníky spolu s dalším personálem a pro veřejnost, v případě, že platba bude možná i přes platební automat, je možno parkoviště zcela uzavřít a platbu provádět po 24 hod.denně(záchranná služba by měla čipovou kartu ). Byli bychom rádi, kdyby vedení radnice společně se zaměstnanci a našimi pacienty tento problém urychleně vyřešilo a nečekalo na dostavbu parkoviště, která je v nedohlednu.

Děkuji, za petiční výbor : MUDr. Barbara Průšová
MUDr. Jana Dolejší
MUDr. Hana Panenková

MUDr.Barbara Průšová    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji MUDr.Barbara Průšová, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.