Petice za odvolání vlastizrádce Vojtěcha Filipa z vedení Sněmovny Parlamentu ČR

My, níže podepsaní občané, žádáme zbavení funkce místopředsedy Poslanecké sněmovny JUDr. Vojtěcha Filipa za projevy vlastizrady, kterých se dopustil a dopouští svými výroky, kterými vždy hájil ruské zájmy a hájil útoky Ruské federace proti českým občanům, zastávajícím volené funkce*. Kolaborant s cizí mocností nesmí být nadále vysokým ústavním představitelem.

Za petenty

Bc. Lukáš Tomášek, absolvent PedF UK v Praze

* výroky se jedoznačně odchyloval a odchyluje od zahraniční politiky vlády ČR a poškozuje jí tímto v rámci EU i NATO. Autor petice má za to, že ačkoliv současná ústava nezná formu vlastizrady coby znevažování, popírání a útok na českou suverenitu a směřování zahraniční politiky v zahraničním médiu (TV, noviny, rozhlas, web), je přesvědčený o tom, že by tam takováto formulace měla být zahrnuta jako samostatný článek reflektující reálie 21.století.

Lukáš Tomášek    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Lukáš Tomášek, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.