Petice za obnovení každodenního večerního spojení z Brna do Třebíče veřejnou dopravou

15. 12. 2019 vstoupily v platnost nové jízdní řády na železniční trati č. 240. Došlo k výraznému omezení posledního osobního vlaku spojující města Brno a Třebíč. Jedná se o osobní vlak č. 4840 s odjezdem ve 22:44 ze stanice Brno hl. n. a příjezdem do Třebíče ve 23:57. Od nového jízdního řádu je v úseku z Náměště nad Oslavou do Třebíče provozován pouze v pátek a sobotu. Ostatní dny je spoj ukončen ve stanici Náměšť nad Oslavou. Toto řešení považujeme za velmi nešťastné, neboť od neděle do čtvrtka jede poslední spoj veřejné dopravy z Brna do Třebíče ve 20:44, což je nevyhovující. Jednak tento stav způsobuje problémy občanům Třebíče, kteří denně dojíždí do Brna za prací, rovněž ale komplikuje situaci občanům, kteří jezdí do Brna za společenským vyžitím. Proto žádáme o obnovení každodenního vlakového spojení z Brna do Třebíče ve 22:44 nebo jeho náhradu alternativou v podobě autobusového spojení.

img_20170905_050923-980x5501.jpg

Aleš Novák    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Aleš Novák, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.