Petice proti miliardové reklamní kampani ze státního rozpočtu na dovolenou v Česku

Vláda se chystá utratit dvě miliardy korun za reklamní kampaň na dovolenou v Česku v tuzemských médiích. Ministerstvo pro místní rozvoj po kritice zatím návrh stáhlo, ale podle ministryně se na něm dál pracuje.

Většina lidí beztak tráví dovolenou doma, protože kvůli epidemii je cestovat do zahraničí problematičtější. Kdo chce do zahraničí nebo má už zaplacenou zahraniční dovolenou jako premiér, toho reklama těžko přesvědčí. Tuzemské ubytovací kapacity jsou už často vytížené. Reklama by se mohla objevit nejdříve až koncem prázdnin. Nemalá část peněz za reklamu má skončit v médiích, jejichž konečným vlastníkem je předseda vlády.

Opravdu bychom nenašli lepší využití dvou miliard korun nebo i případně menší částky v dnešní bezprecedentní krizi?

Vládní záměr je výsměchem všem lidem, kteří na krizovou situaci doplácejí, a je třeba se mu postavit.

Žádáme, aby vláda od svého úmyslu odstoupila.

Podepsáním povoluji Hnutí Hlas, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.