Přejmenování pražské Koněvovy ulice jménem Marie Terezie

My, níže podepsaní, protestujeme proti vměšování Ruska do vnitřních věcí ČR v důsledku odstranění sochy maršála Koněva. Odmítáme se podřizovat ruskému diktátu, odmítáme trestní stíhání našich politiků, které je nejen podle mínění našeho,ale i podle názoru našich předních politiků a také prezidenta Miloše Zemana kontraproduktivním vměšováním se do cizích záležitostí.

V této souvislosti žádáme pražské politiky, aby jako adekvátní odpověď na ruské nehoráznosti přejmenovalo Koněvovu ulici v Praze na ulici Marie Terezie.

Proč právě jejím jménem? Tato slavná a významná panovnice otevřela moderní dějiny našeho státu, navíc touto trasou vedla původní císařská silnice, vystavěná za jejího panování jako součást spojení Praha - Kolín - Čáslav - Jihlava - Znojmo - Vídeň. Připomeňme si tím památku ženy, která se svou pílí a odhodláním stala respektovanou hlavou státu, obstála v boji o udržení celistvosti státu a položila základy osvícenské modernizaci, na nichž stojí naše společnost dodnes.

Za petiční výbor: Jaroslav Novák, Děpold Czernin, Adam Komers.    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Za petiční výbor: Jaroslav Novák, Děpold Czernin, Adam Komers. svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.