Přejmenování linky 72 na linku 53

Požadujeme přejmenování (přečíslování) autobusové linky 72, integrované městské dopravy města Brna na autobusovou linku 53 ze zastávky Technologický park na konečnou zastávku Královo Pole, nádraží, která zastavuje na zastávce Podnikatelská a Technická. A to z důvodu historické kontinuity této linky a na to navazující studentské aktivity viz. Běh na 53.

V rámci optimalizace a zjednodušení linkového vedení byla 11. prosince 2022 zrušena linka 53 a v plném rozsahu nahrazena linkou 72. Linka 72 je tedy nově v provozu celodenně v pracovních i nepracovních dnech. Ve špičkách pracovních dnů jede v celé trase Technologický park – Poliklinika Lesná (– Obřany, sídliště), v ostatní době je v provozu v úseku Technologický park – Královo Pole, nádraží. (https://www.dpmb.cz/zmeny-v-doprave-od-nedele-11-prosince-2022)

Původní linka 53 měla historickou kontinuitu se studentským životem studentů VUT na Palackém vrchu a občany z Brna. Studenti s touto linkou spojovali své studentské, ale i volnočasové aktivity. Tradiční studenstkou akcí se stal "Běh na 53".

"Běh na 53" je sportovní studentská akce, která simuluje dobíhání (stíhání) autobusu číslo 53 na zastávkách Podnikatelská a Technická. Tato aktivita má tradici již od roku 2014 a je mezi studenty velmi oblíbená, abychom zajistili tuto tradici a historickou kontinuitu, žádáme Dopravní podnik města Brna, aby současná autobusová linka číslo 72 byla přejmenována na linku 53.

Studenti pro studenty z.s.    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Studenti pro studenty z.s. svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.