Odvolání Milana Hniličky z postu předsedy Národní sportovní agentury

hnil.jpg

My, níže podepsaní zástupci sportovní sféry, klubů, sportovců, fanoušků a občanů této země,

žádáme tímto vládu České republiky, aby naplnila své zákonné povinnosti a z funkce předsedy Národní sportovní agentury odvolala Milana Hniličku, a to dle § 3a, odstavec 5, písmeno c) zákona o podpoře sportu, který stanoví, že vláda odvolá předsedu Národní sportovní agentury, jestliže porušil své povinnosti vyplývající z jeho funkce zvlášť hrubým způsobem.

Milan Hnilička se za nouzového stavu účastnil oslavy narozenin, která porušovala všechna současná protiepidemická nařízení a tímto svým papalášským přístupem ztratil veškerou důvěru sportovní, ale i široké veřejnosti vykonávat nadále takto vysokou veřejnou funkci.

Jeho jednání je plivnutí do tváře nejen všem sportovcům, klubům, spolkům a sportovním fanouškům, kteří se nemohou věnovat své činnosti, ale i podnikatelům, kteří nyní nemohou vykonávat svou činnost.

Protože Milan Hnilička odmítá ze své funkce rezignovat, a to i po apelech ústavních činitelů, mezi které patří například bývalý skokan na lyžích a poslanec Jakub Janda, požadujeme, aby v této věci jednala Vláda České republiky a Milana Hniličku z funkce odvolala.

Dominik Kolder    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Dominik Kolder, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.