OBNOVENÍ MHD V MLADÉ BOLESLAVI PRO VŠECHNY OBČANY

Žádáme o znovuzavedení MHD ve městě Mladá Boleslav pro všechny občany bez rozdílu.

Vnímáme současnou situaci a chápeme, že je třeba obezřetnosti a dodržování určitých hygienických opatření. Vzhledem k současnému uvolňování restrikcí  a po více než měsíci odstávky MHD žádáme, aby byla opět zavedena autobusová doprava a umožněno obyvatelům města využívat dopravní obslužnosti při cestách do a ze zaměstnání, za nákupy, za cestou k lékaři a pod.

Vzhledem k rozlehlosti města a příměstských částí je autobusová doprava nezbytná.

Předkládám názor ústavního právníka pana doktora Kudrny. Doporučuje kontaktovat ombudsmana pana doktora Křečka a média.

"...děkuji Vám za zprávu i za důvěru, se kterou se na mě obracíte. Abych řekl pravdu, dost mě situace v Mladé Boleslavi zaskočila. Pokud vím, jiná města šla opačnou cestou. Na MHD sázela jako na prostředek uchování funkčnosti města. Některá města zavedla naopak MHD zdarma, jiná třeba omezila provoz, viz Praha, ale nezastavila ho."

Nečekejme na zázrak, přijďme říct zastupitelům v pátek 29. května v 14:30 k Domu kultury, co mají dělat a co od nich čekáme! Od 15 hod bude v kulturáku probíhat jednání zastupitelstva Mladé Boleslavi, občané tak mají příležitost vyjádřit se k chodu našeho města v čase krize.

Zachovejte funkční a spolehlivé MHD a otevřete veřejné prostory!

Politici mají sloužit občanům, ne soukromým firmám napojeným na radnici!

Nezvolili jsme politiky, aby rozkrádali veřejné rozpočty ke svému prospěchu, ale aby hospodařili odpovědně ve prospěch všech občanů!

Miroslava Naiel    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Miroslava Naiel, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.