Nesouhlasíme se zavedením zón parkování kolem nádraží v Úvalech

My, níže podepsaní, nesouhlasíme s návrhem na zavedení parkovacích zón kolem nádraží v Úvalech zveřejněným na FB města a v červnovém Životě Úval podepsaným starostou města, který hodlá vedení města uvést v život 1. října 2020.

Dle publikovaného návrhu máme za to, že prostředky investované do tohoto opatření a obtíže pro občany s ním spojené v tento okamžik nemohou vyvážit přínos těchto zón. Myslíme si, že zatím pro mnohé spoluobčany neexistuje dostatek alternativ k jízdě autem k nádraží, jakou by mohly být VÝRAZNĚ posílená autobusová doprava a více zastávek po městě, školní autobusy, senior taxi a bezpečná úschovna pro kola. Jakékoliv zavádění zón kolem nádraží v Úvalech by mělo následovat až po zavedení všech těchto alternativních možností. Starostou navrhované zóny problém nevyřeší, ale posunou jej za hranici nově narýsovaných zón - auta budou parkovat například ve čtvrti Pařezina.

101562235_1807312866075100_5158718719970508800_o.png

Svým podpisem uděluji Jan Černý svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.