Nesmí kandidovat bývalí ani současní členové KSČ(M) a STB

“Petice bez KSČ(M) a STB.“

Vážená vládo České republiky, vážené poslankyně, poslanci, senátorky a senátoři parlamentu České republiky,

já a několik miliónů občanů naší země, věřím, že většina, Vás žádáme, abyste přednostně a urychleně konečně schválili, či spíše upravili – zpřísnili lustrační zákon. Nebo i přidali (upravili) článek do Ústavy ČR, kde by se definitivně dořešilo to zlé dědictví táhnoucí se našimi dějinami zhruba posledních 100 let. Tedy protiprávnost existence KSČ(M).

Ale hlavně ukončení možnosti jejím členům, hlavně bývalým, ale i současným, kandidovat do nejvyšších funkcí v našem státě. Tedy týká se to především prezidenta ČR a premiéra ČR. Nejen žádný komunista, ale hlavně žádný estébák nesmí už nikdy ani kandidovat. Je to obrovská chyba, že jsme se s tím nevyrovnali  ani po více než 30ti letech od znovunabytí svobody.

Taková ostuda a nebezpečí pro demokracii, jaké jsme zažívali s Babišem a ještě stále trpíme se Zemanem, se už nikdy propříště nesmí opakovat!

Měli by se do toho výčtu funkcí zahrnout také minimálně i ministři a ředitelé bezpečnostních složek, útvarů a zpravodajství. Také by se to mělo týkat soudců Ústavního soudu, Nejvyšších soudů, Nejvyššího správního soudu.

Myslel jsem si a věřil, že to už i z Vaší iniciativy budou jedny z prvních projednávaných změn a doplňků zákonů. Zatím nebyly, tak to připomínám. Myslím si také, že nic důležitějšího, nejen momentálně, ale už nejméně 10 let na programu není.

To, co připomínám a navrhuji, je určitě mnohem důležitější, než drtivá většina ostatních navrhovaných a projednávaných zákonů. Jedná se totiž o svobodnou, demokratickou a tudíž šťastnou budoucnost téměř 11ti miliónů občanů České republiky.

Zkuste nás, prosím, nezklamat.

Děkujeme Vám mnohokrát za brzké projednání a uvedení výše zveřejněných návrhů v platnost.

Zbyněk Fiedler

Zbyněk Fiedler    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Zbyněk Fiedler svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.