Nechci silnici místo lesoparku a louky na Kocandě

V brzkém budoucnu by se měla stavět dvouproudová silnice od konečné zastávky na Kocandě v části sídliště Jižní Svahy, která by měla vést přes torzo na pozemku stavebnin podél lesoparku a velké louky až k části Podlesí.

Jedná se o druhou část výstavby, která by měla ušetřit lidem z horní části JS pár minut cestou autem pokud přijíždí ze silnice směr Fryšták.

Problém je, že tato výstavba významně zasáhne do oblíbeného lesoparku, který se bude muset z části pokácet a také zničí velkou část rozlehlé louky vyhledávanou pro svůj jedinečný kontakt s přírodou, pro venčení psů, příměstské tábory, rodiny s dětmi atd. Zmizela by tak nadobro jihosvažská "oáza klidu", jedna z posledních větších ploch, kde si mohl člověk nerušeně odpočinout od každodenního shonu a nadýchat se čistého vzduchu.

Přišli bychom tím o nejklidnější část Jižních Svahů plnou hnízdících ptáků a drobných savců. A na úkor úspory pár minut budeme řešit hluk či vyšší emise, děti budou pobíhat kolem cesty, psi budeme venčit u projíždějících aut, praskající dřevo v táborovém ohništi s výhledem na Zlín bude rušeno hlukem motorů - nehledě na to, že přes ty stávající povede cesta.

Opravdu jsme vůči tomu všemu lhostejní? Opravdu to chceme i za tuto daň?

Pokud s výstavbou nesouhlasíte a chcete tímto dát najevo svůj nesouhlas se zastavováním, narušováním a likvidací přírody na úkor urbanizace této klíčové části Jižních Svahů, podepište, prosím, petici.

Všem tímto děkuji.

RAS7109ce_situace_page_001.jpg

Vlastimil Lata    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Vlastimil Lata svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.