NE dostavbě Temelína (nebo Dukovan) ruskou firmou

My, občané České republiky, kteří sdílíme historickou zkušenost okupace naší země dvěma velmocemi a mocensko-hospodářského zneužívání závislého postavení našeho státu, vyzýváme Českou vládu aby zamezila prohlubování závislosti České republiky na Rusku. Činíme tak v době, kdy se Rusko dopouští útlaku vůči samostatnému státu Ukrajina, čímž se Rusko  projevuje jako krajně nedůvěryhodný partner, hrubě porušující mezinárodní závazky.

Proto žádáme Českou vládu, aby nedopustila zadání zakázky na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín ruskému uchazeči, i kdyby to vyžadovalo zrušení celé soutěže.

Prosíme spoluobčany: Sdílejte tuto výzvu všemi prostředky a při sdílení uvádějte webovou adresu, kde se k ní mohou sympatizanti připojit podpisem: http://www.petice24.com/ne-temelin-rusum

Tomáš Svoboda, Hostivice, svobodat@gmail.com

Pavel Korec, Praha

Alexandra Alvarová, Praha

Petr Marek, Praha

P.S. 2020 (Tomáš Svoboda):
Věřím, že úmysly signatářů se stejně týkají i možné dostavby JE Dukovany, kteréžto riziko je zmíněno na https://denikreferendum.cz/clanek/30973-cez-chce---zrejme-rusum---potichu-prihrat-reaktor-v-dukovanech-za-nase-penize-

Tomáš Svoboda, Pavel Korec    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Tomáš Svoboda, Pavel Korec, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.