Náměstí Václava Havla v Novém Jičíně - u novojičínského zámku

Petice podle § 1 zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním.

Vážení zastupitelé města Nového Jičína, novodobá historie České republiky je pevně spjatá s osobou již zesnulého prezidenta Václava Havla. Václav Havel byl jednou z nejvýraznějších osobností spjatých se Sametovou revolucí, která proběhla v roce 1989. Jméno Václava Havla je také pevně spjato s myšlenkou podpory a prosazování demokracie a lidských práv, a to nejen v České republice ale i ve světě.

My níže podepsaní občané České republiky si při příležitosti 30. výročí Sametové revoluce a při příležitosti 20. výročí návštěvy Václava Havla v Novém Jičíně, dovolujeme požádat Zastupitelstvo Nového Jičína o uctění památky Václava Havla, a to pojmenováním nově zrekonstruovaného prostoru před novojičínským zámkem na „náměstí Václava Havla”.

Věra Janíková, Ivan Janík    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Věra Janíková, Ivan Janík, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.