Konec výuky matematiky Hejného metodou.

Mnoho státních základních škol zavádí výuku matematiky Hejného metodou. Vedení škol nezajímá souhlas rodičů, nikoho nezajímá, že matematika na střední škole se učí "starým" způsobem. Tudíž dítě, které má na zš matematiku Hejného metodou se na střední škole vůbec nechytá.

Čím dále více se objevují informace, že málokdo z žáků základních škol je schopný napsat odpovídajícím způsobem přijímačky z matematiky na střední školy.

Když jsou děti vyučovány matematikou Hejného, tak jsou na ní úplně sami, rodiče jim nedokáží pomoci ani i kdyby chtěli. Tedy pokud rodiče chtějí dětem opravdu pomoci, tak si mohou pořídit rozsáhlou publikaci za poměrně hodně peněz a mohou se společně s dětmi učit matematiku... Ale, ne každý tomu může věnovat takové finanční prostředky a čas...?

Hejného metoda výuky matematiky by mohla být fajn např. na soukromých či jiných alternativních základních školách... Ale ne na statních.

Máte-li stejný názor? Podepiště se prosím.

Děkuji!

Luboš Spálenka    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Luboš Spálenka svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.