Jsme pro udělení státního významenání MUDr. PhD Soně Pekové presidentem ČR

1. Za její práci, odvahu, zodpovědnost, přístup a lidskost, která není MUDr Pekové vůči Nám ani světu lhostejná. Podařilo se ji vyvinout nový test na  koronavirus COVID-19, který je hrozbou pro celý svět a díky němu odhalila  případy nákazy. I přes zákaz, který dostala ji to neodradilo a aniž by věděla jaký to bude mít dopad, odezvu a následky, tak nadále na vývoji testu pracovala, neboť v tu chvíli byli a nadále jsou na prvním místě lidé, proto si myslíme, že by měla dostat státní vyznamenání od presidenta republiky, ale nejen za to.
  2. V roce 1998 vystudovala všeobecné lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Poté pracovala v Ústavu molekulární genetiky AVČR a Ústavu hematologie a krevní transfuze. V letech 2005–2009 působila v laboratoři klinické biochemie, hematologie a imunologie Nemocnice Na Homolce.V roce 2006 získala na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy doktorát v oboru molekulární biologie, genetiky a virologie. V letech 2009–2014 byla vedoucí laboratoře molekulární diagnostiky Chambon / Synlab Genetics.V letech 2014–2019 vedla laboratoř veterinární molekulární diagnostiky Vemodia a laboratoře molekulární diagnostiky KitGen.V roce 2017 se stala soudní znalkyní v oborech molekulární biologie, molekulární genetika a molekulární mikrobiologie pro humánní i veterinární otázky. A léto v březnu, jak již je zmíněno, jako vedoucí Tilia Laboratories odhalila dva případy nákazy virem SARS-CoV-2 a vyvinula nový typ testu na detekci tohoto viru. 🙏👏👍

Michal Hospodka    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Michal Hospodka, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.