Na obranu orné půdy u Hněvotína

Podrobnější vysvětlení k důvodům petice najdete na: 2018plus.cz/Hnevotin nebo ve videoreportáži https://youtu.be/2sA10xBNCOU

Povinnost chránit nejkvalitnější zemědělskou půdu I. a II. třídy ochrany vyplývá ze zákona. Zástavba takové půdy je možná pouze po náležitě prokázaném jiném veřejném zájmu, který převažuje nad veřejným zájmem ochrany půdy. Veřejný zájem na zástavbě kvalitní zemědělské půdy u Hněvotína náležitě prokázán nebyl. Proto žádáme zrušení (revokaci) usnesení Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 23. 9. 2019, kterým byla vydána Aktualizace č. 2a Zásad územního rozvoje Olomouckého kraje, umožňující zástavbu zmíněného území. Naléhavě žádáme všechny orgány veřejné správy a samosprávy a další instituce i jednotlivce, všechny, kdo mají možnost toto rozhodnutí ovlivnit ve prospěch zachování orné půdy, aby tak učinili.

Vladislav Raclavský, 2018+ Olomouc    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Vladislav Raclavský, 2018+ Olomouc svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.