Na obranu orné půdy u Hněvotína

Podrobnější vysvětlení k důvodům petice najdete na: 2018plus.cz/Hnevotin

Povinnost chránit nejkvalitnější zemědělskou půdu I. a II. třídy ochrany vyplývá ze zákona. Zástavba takové půdy je možná pouze po náležitě prokázaném jiném veřejném zájmu, který převažuje nad veřejným zájmem ochrany půdy. Veřejný zájem na zástavbě kvalitní zemědělské půdy u Hněvotína náležitě prokázán nebyl. Proto žádáme zrušení (revokaci) usnesení Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 23. 9. 2019, kterým byla vydána Aktualizace č. 2a Zásad územního rozvoje Olomouckého kraje, umožňující zástavbu zmíněného území. Naléhavě žádáme všechny orgány veřejné správy a samosprávy a další instituce i jednotlivce, všechny, kdo mají možnost toto rozhodnutí ovlivnit ve prospěch zachování orné půdy, aby tak učinili.

Vladislav Raclavský, 2018+ Olomouc    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Vladislav Raclavský, 2018+ Olomouc, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.