Genderově neutrální WC na Masarykově univerzitě

My zde podepsaní žádáme o označení toalet na MUNI jako ,,genderově neutrální". Studentům se často stává, že nemohou nalézt toalety určené jejich pohlaví, což může vyústit v nepříjemné situace a mít negativní dopad na jejich zdraví. V nejhorší situaci se ocitají studenti, kteří se identifikují jako nebinární. Naplnění fyziologických potřeb je více než důležité pro efektivní práci na půdě školy, i proto je pro nás blízkost a vhodné označení toalet velmi důležité.

Jedním ze špatných příkladů, které chceme změnit, je nelogické umístění pánských toalet v prostorách Katedry Výtvarné výchovy (naproti učebně 13), většina jejíchž studentů jsou ženy.

P.S.: Nejedná se o nahrazení všech binárních toalet, ale o přidání/změnu nějakých již existujících na neutrální.

Jullian Charous (za skupinu Tupohlavých)    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Jullian Charous (za skupinu Tupohlavých) svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.