Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Quoted post

Dedahad

#17 Re: Re: Re:

2013-01-03 17:09

#16: - Re: Re:

Nepřihlášený uživateli !

Jedna část pravdy je skutečně o tom , že zastupitelé města byli zvoleni ve volbách , ne však pro to , aby sekýrovali či šikanovali občany , házeli jim klacky pod nohy a vlastně znepříjemňovali či ztrpčovali život . Druhá část pravdy je však o tom , že mají občanům naslouchat , radit se s nimi , pomáhat jim a ne jen dělat výběrčí daní a dnes i poplatků !

UHLÍŘI ZAPLAŤ DANĚ - NEZNÁTE NÁHODOU TUTO VĚTU ?

Co za to páni konšelé nabízejí ? Bolest a stres pro psy a  značně na....krknuté občany ? A co více ? Jen v Ostravě 3 se na poplatcích za psy vybere ročně odhadem více než 6 000 000 Kč a tato suma by mohla být třeba i dvojnásobná, ale to by museli platit VŠICHNI , ale skutečně všichni chovatelé psů ! A kolik z těch 6.milionů šlo ve prospěch těch,  kteří je zaplatili ? Kolik činí příspěvek radnice na povinné očkování , které jen tak mimochodem nikdo nijak nezpochybňuje ! To že s čipováním souhlasíte je vaše věc a nikdo vám to nebere, necháte  však čipovat někoho ze svých blízkých , na to mít odvahu zcela určitě nebudete !

Neouhlasím s čipováním a udělám vše pro změnu !

Je vám známo , že týrání zvířat  je trestné ?

 

Odpovědi

72

#20 Re: Re: Re: Re:

2013-01-03 20:16:34

#17: Dedahad - Re: Re: Re:

Souhlasím s Vámi, je to jako za totality. Páni rozhodují a poddaní by měli poslouchat?? Proč se raději na radnici nezaobírají lidmi,kteří škodí, ničí....Proč zase "buzerují" slušné lidi, kteří si plní povinnosti?? Ale v této zemi je to asi všchno postavené na hlavu. Prostě demokracie po česku, to je smutné..  A opravdu se naskýtá otázka, zda žít v Ostravě pod vedením cizinců má budoucnost...


Nepřihlášený uživatel

#86 Re: Re: Re: Re:

2013-01-12 10:28:53

#17: Dedahad - Re: Re: Re:

Kéž by se alespoň malá část z těch vybraných poplatků investovala do kontrol, aby platili všichni majitelé pejsků, tak by těch peněz bylo dost i na příspěvky na očkování, příspěvky na útulky a pod. Já za svého psa platím, dobře si ho hlídám, uklízím po něm, takže celé se mi to zdá jako naprostý nesmysl! Očipovat si ho nenechám.

Coton

#145 Re: Re: Re: Re:

2013-02-03 20:58:46

#17: Dedahad - Re: Re: Re:  

 Když naposledy zdražili poplatky za psy, tak jsem poslal stížnost na Ministerstvo financí. Z ministerstva mi přišla tato odpověď. " Tento poplatek je místní daní, která je zavedena v řadě evropských států a jeho cílem je především zčásti hradit obci náklady, které souvisejí s udržováním čistoty ulic a jiných veřejných prostranství" Místní zastupitelé si to ale vykládají jinak. Za to, že zaplatím, tak si musím i sám uklidit. Takže prakticky platím a nic z toho poplatku nemám. Dále se ve vyjádření Ministerstva financí píše, že tento poplatek " má zajistit evidenci psů". Když tedy po nás město vybírá nehorázné poplatky za psy, tak ať si i zaplatí nesmyslné čipování psů. Už tak polatek za psa odporuje základní listině práv a svobod, která říká, že jsme si všichni rovni. Proč musí platit jen chovatelé psů? Proč neplatí chovatelé koček, holubů a td. nic? To je nějaká rovnost?

Mám chovatelskou stanici a v ní dvě fenky v důchodu. Jsou tetované. Tetování je čitelné! Proč bych je měl ještě čipovat? Jsou snadno identifikovatelné! Poslední tři vrhy štěňat jsem čipoval. Je to zcela jistě pro štěně méně traumatizující než tetování. Jsem pro čipování nově narozených štěňat.

Jsem proti čipování psů starších jednoho roku!