Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

Midori

#165 Demokracie, jak ji popsal výborný člověk Karel Kryl

2012-11-12 16:41

Na rozdíl od několika zasloužilých členů KSČ, procitnuvšími s novými větry, sápajícími se na post prezidenta republiky, jsem nikdy v KSČ/KSČM nebyl a ani to neplánuji.
Mohu si tedy dovolit reagovat a říci svůj postoj.
KSČM je stranou, kterou volí velká část populace, která se nezúčastnila drancování a výprodeje republiky a neodborností při obsazování personálně náročných postů. Morálka pláče.
Autoři petice, chápu vás, ale buďte demokraty a berte to tak, že voliči začínají mít jiné preference. Měli byste umět spolupracovat s každým, kdo byl demokraticky zvolen lidmi této země, tedy i lidmi z KSČM.

Odpovědi

Martin Rosocha
Autor této petice

#166 Re: Demokracie, jak ji popsal výborný člověk Karel Kryl

2012-11-12 16:45:05

#165: Midori - Demokracie, jak ji popsal výborný člověk Karel Kryl

Dobrý den, děkuji za reakci. Dovolím si opět citovat pana Bayera, který velmi dobře vystihuje podstatu petice:

"...V demokratických zemích je běžné, že pokud získá ve volbách výrazné procento extremistický či destruktivní subjekt, je úkolem těch ostatních překonat vzájemné neshody a proti prokazatelně škodlivému sdružení se spojit. Argument, že takto dopadly volby, je poněkud alibistický - na Slovensku se v roce 1998 navzdory volební výhře HZDS dokázaly spojit ostatní strany a ukončit tak vládu Vladimíra Mečiara. Takový postup je legitimní a demkoratické volby nijak nezpochybňuje...."

Více viz příspěvek pan Bayera výše.

S pozdravem,

Martin Rosocha


Nepřihlášený uživatel

#170 Re: Demokracie, jak ji popsal výborný člověk Karel Kryl

2012-11-12 16:51:04

#165: Midori - Demokracie, jak ji popsal výborný člověk Karel Kryl

a) KSČM v J.Č. volilo 19,37% voličů. Pokud to považujete za velkou část populace, pak si Vás dovolím upozornit, že dalších 38,56 voličů zůstalo nevyslyšeno a řada voličů ČSSD se spojení s KSČM nesouhlasí.

b) KSČM se nezúčastnila drancování a výprodeje republiky. Pokud pro Vás začínají dějiny rokem 1989, pak máte pravdu. Jenže ona tu byla také násilná kolektivizace, vyrabování šlechtických sídel, prodej cemmých surovin do CCCP atd.

c) Pro neodborné obsazování postů plátí totéž, co pro b. Mezi roky 1948 - 89 byla hlavní kvalifikace rudá knížka. Nazapomínejte také na čistky ve školách po roce 1948 a 1968.