Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

oli

#90

2012-11-10 19:38

V novinách Mladá fronta čtu otázku "Jak se díváte na iniciativu, která vás odmítá ve funkci krajské radní pro školství a kulturu?" Soudružka V. Baborová odpovídá:"Trochu se divím, že takhle se vyjadřují mladí lidé. Iniciátorem petice je učitel, kterému je 35 let. Myslím že před 23 lety byl hodně malý, aby věděl co a jak zažít. Stejně tak i studenti".
Hodně mě mrazí v zádech.
23. listopadu 1989 Miroslav Štěpán navštívil továrnu ČKD a před zaměstnanci vystoupil s projevem, ve kterém mimo jiné prohlásil:"V žádné zemi,ani rozvojové ani socialistické, kapitalistické neexistuje to, aby patnáctiletý děti určovaly, kdy má odejít prezident nebo kdy má přijít a kdo jím má být."
Není to podobné?
Velice si vážím p.uč. Martina Rosochy za odvahu, to se totiž ve škole nenosí.Většina učitelů je stále vystrašená a vždy byla. Můj otec říkával, že kantoři táhli s každým režimem. A je to pravda.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#91 Re:

2012-11-10 19:45:39

#90: oli -

Když dojdou argumenty, tak se takto plácá a mlží. Co má taky říkat?  Byla zvyklá kritizovat, slibovat, prostestovat ... a najednou je tu funkce i s odpovědností. Navíc s protestem proti její straně. Je v nezvyklé pozici a ústřední výbor jí nedodal radu, co má dělat.