Stop týrání zvířat a pokusům nich!

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#21

2016-02-04 16:54

Týrání zvířat a vykonávání pokusů na zvířatech jsou dvě zcela rozdílné věci nesloučitelné do jedné petice.

Týrání zvířat se mi taky nelíbí, pokud má někdo psa na to, aby měl do čeho kopat, v pořádku to není a ať je trestně stíhán. Souhlas.

Ale pokusy na zvířatech jsou nezbytnost současné doby. Nový výrobek, například nějaký lék, je vyroben tak, jak to nejlíp výrobce umí. Následně je testován chemicky, ale než ho lze podat prvnímu člověku, je nezbytné, aby prošel myšima, králíkama (atd.) aby se otestovaly jeho reálné dopady na funkci živého tvora. Neobstojí tady líbivá hipís-rétorika, že pes má stejnou hodnotu jako člověk. Prostě nemá. Člověk je vždy hodnotově výš a navždy to tak zůstane.

Odpovědi

L. Š.

#23 Re: Pokusy jsou nesmysl

2017-01-14 11:37:31

#21: -  

Pokusy na zvířatech se s reálným vlivem látek v těle člověka shodují asi v 5% případů. Takže i házení mincí je  výrazně spolehlivější než pokusy na zvířatech. Zbylých 95% jsou případy, kdy je látka buď naprosto neúčinná, nebo rovnou nebezpečná lidskému zdraví nebo i životu.

Nelze ani aplikovat výsledky z testů na myších na morčata. Jak by mohlo být bezpečné aplikovat výsledky na člověka? Veterináři by mohli vyprávět o tom, jak nemůžou používat stejné léky pro všechny léčené druhy.

V dnešní době existují alternativy, které jsou mnohem bezpečnější a spolehlivější. Bohužel farmaceutická  lobby chce, aby se testy na zvířatech udržely co nejdéle právě proto, že jsou tak nespolehlivé. Dovoluje jim to totož zaplavovat trh nebezpečnými výrobky a následně vyváznout bez trestu u soudu, protože každý soud uznává, že výsledky pokusů na zvířatech nelze bez rizika aplikovat na člověka. Ani v uSA, kde selidi soudí o každou blbost ačasto vyhrávají, se nedaří vysoudit odškodné na farmaceutických korporacích.

Pokusy na zvířatech brzdí vývoj léků pro lidi. Máme tisíce látek na léčbu rakoviny u myší, ale ani jeden skutečný lék na rakovinu lidí. Chemoterapie nepočítám za skutečný lék, neb ty mají děsivý dopad na lidský organismus. Zajímavé přitom je, že na pokusná zvířata jsou tyto chemo hrůzy optimalizovány natolik, žejim nezpůsobují žádné větší problémy. Myš nebo pes po chemoterapii např. neztrácí srts.

Doporučuji něco si zjistit o dané problematice, např. na webech organizací jako Dr.hadwen trust, Doctors against animaltesting apod.