Petice PROTI PODSTOUPENÍ ČESKÉHO ÚZEMÍ POLSKU!

Quoted post

Vít Kuranda

#3

2015-12-22 06:06

Česko zase "okupuje" velkou část rakouského území - konkrétně 113km2. Na základě Saint-germainské smlouvy nám byla přiřknuta veliká část Vitorazska. Na toto území nemáme historicky žádné nároky, přesto je to nyní naše a žije tam spousta našich občanů.

Saint-germainská smlouva je svou morální hodnotou srovnatelná s tou mnichovskou: Několik států rozhodlo o budoucnosti cizího státu, aniž by se toho státu na cokoliv ptali. Kdyby začali Rakušané vrtat do tohoto dokumentu, dost pravděpodobně bychom odevzdávali Vitorazsko zpátky. Z ekonomického hlediska by to byla katastrofa, z morálního ale správná věc.

V případě Vitorazska se jedná o 113km2 obydleného území a vy tu šílíte kvůli pár hektarům nepotřebných luk.

Historie je plná podobných územních křivd a je to případ od případu, jestli je dobré v rámci dobrých sousedských vztahů tuto křivdu napravit. V tomto případě jde o nepodstatné louky malého územního rozsahu, su pro, aby se to narovnalo.

Odpovědi

MY PROTI VŠEM

#4 Re:

2015-12-22 10:44:05

#3: Vít Kuranda -  

 Největší zlo pro jakýkoliv národ je, když se někdo z jeho řad jemnuje morálním arbitrem celého světa.

To už je jen krůček ke kolaboraci, jelikož ten dotyčný zapomíná, čí zájmy má hájit.

A pokud podle vás, tato smlouva o které píšete je srovnatelná s Mnichovskou, tak to co obhajute vy, je srovnatelné s tím, co prohlašoval Konrad Henlein. Co takhle ještě odškodnit nebohé odsunuté Němce? A ještě lépe rovnou připojit tzv. Sudety k Německu.

Pro ty co nevědí uvedu, že Saint-germainská smlouva řešila rozpad Rakouska-Uherska. Tento státní útvar byl nejenom na straně poražených ale ještě po staletí okupoval naší domovinu, takže jakákoli kompenzace byla na místě!

LIDÉ JAKO VY JSOU OSTUDOU NAŠEHO NÁRODA!

Fil

#20 Re:

2015-12-29 08:27:19

#3: Vít Kuranda -  

 Jaká křivda? Těch se v dlouhých letech "našeho" národa odehrálo více. Stejně jako v okolních státech.

Víte praděda byl legionář z Ruské fronty. Vrátil se do vlasti ji osvobozovat a mimochodem bojoval i proti Polákům.

Předpokládám že nebojoval proti Polákům jen tak pro nic za nic. Tak že kde je ta křivda? Kdy začala a kdy skončila? Proč praděda nasazoval život za vlast? Proč můj i děda bojoval za vlast proti fašistům? Možná je potřeba si víc vážit lidí o nichž píšu a tím pak si uvědomit že za ten kousek země někdo Českého občanství i umíral.

Viz prohlášení člověka co jel pomáhat uprchlíkům, jenž korunoval v rozhovoru: Hranice je jen přežitá čára.

Ano, praděda boje přežil a ti co ne, jsou dle pána opravdu přežití...