Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie

Quoted post

NE ISLÁMU!

#175 Islámský stát rozesel buňky po Evropě

2015-07-01 08:10

Před rokem stvořil Abú Bakr Bagdádí chálífát na území Sýrie a Iráku. Teď uskutečňuje novou strategii: systematicky pašuje bojovníky svého Islámského státu (IS) do zemí Evropské unie. Chce svou válku přenést do Evropy. Muž, který si říká Lorenz Berger, měl za sebou několik měsíců bojů na syrské frontě. Pak čekal trpělivě deset dní v hotelu u letiště v  Istanbulu. V Turecku ho vyhledal jistý Raduan, spojka od IS. „Řekl mi, abych se připravoval na cestu do Evropy, že můj čas už brzy přijde,“ svěřil se Berger německému listu Die Welt. Když se o den později Berger prostřednictvím Skype znovu spojil s Raduanem, jeho kontakt seděl právě v konspiračním bytě v Bulharsku. Už se nemohl dočkat svého pasu, aby přes Skandinávii pronikl do Spolkové republiky. A teď už tam podle všeho je. Válka, v níž si Berger - který má německé občanství - v žoldu IS vydělával na živobytí, se znepokojivě přiblížila jeho vlasti. Proto se nakonec sám obrátil na německou tajnou službu BND, aby se vyzpovídal z toho, co o IS z osobní zkušenosti ví. „Začíná něco, čeho se opravdu bojím,“ vysvětluje.

Splynuli s běženci

„Mnohé nasvědčuje tomu, že IS systematicky, bez spěchu a velmi konspirativně rozmísťuje arabské bojovníky v Evropě. Ti zakládají osnovu své sítě. Je jisté, že chtějí válčit,“ napsal Die Welt. Berger upozorňuje, že jedno ze stěžejních přikázání IS zní: Čím, více nepřátel, tím lépe. Buňky spáčů už v Evropě působí. Je otázkou času, kdy zaútočí Ioannis Micheletos, řecký Institut pro bezpečnostní a obranné analýzy Už v dubnu Deso Dogo, někdejší berlínský rapper, který nyní bojuje za IS, pohrozil údery „spáčů“. Tak se říká teroristům, kteří pod konspirativním krytím vedou naprosto všední život v cizině a čekají jen na pokyn, aby se do toho dali. „Takové buňky spáčů už v Evropě působí,“ připouští Ioannis Micheletos z řeckého Institutu pro bezpečnostní a obranné analýzy. „Je pouze otázkou času, kdy zaútočí“.  Podhoubí islamisté mají už i v Řecku - kontrarozvědka tam dopadla Syřana s půl miliónem eur (13, 6 mil. korun) pro buňky, zabavila zbraně a munici. Džihádisté získali neocenitelnou příležitost v nepolevujícím proudu uprchlíků do Evropy. Vždyť na starý kontinent už proniklo přes 200 tisíc běženců ze Sýrie. „Islamisté se do nich přimíchali. Byli by blázni, kdyby si takovou šanci nechali protéci mezi prsty,“ nepochybuje Micheletos.

Prozradil ho ukazováček

„Lidé z IS jsou už delší dobu všude,“ podotýká Kamal, 28letý Syřan z Aleppa, jenž získal loni v SRN azyl. Vybavuje si souseda z přijímacího tábora v durynském Eisenbergu. „Nemohl přijít islamistům na jméno. Pak se jednou zapomněl a modlil se se zdviženým ukazováčkem. V IS je toto gesto běžné - jako symbol pro Boha a jeho stát,“ upozorňuje Kamal. Ideálním nástupištěm pro islamisty se nyní stává i Bulharsko - tamní všemocná mafie obstará za 20 tisíc eur (544 tisíc korun) velmi kvalitní padělky pasů a člen IS se pak s ním vydá do Tanzánie. Odtud odletí do Stockholmu, Berlína či Říma, přičemž s pasem státu EU vzbudí daleko méně pozornosti, než kdyby přicestoval z Turecka, souseda Sýrie. „Bulharská mafie navíc využívá své skvělé kontakty do tajných služeb, ještě ze starých časů,“ soudí Berger. V řídících složkách IS se to jen hemží bývalými iráckými důstojníky režimu Saddáma Husajna. Mnohé z nich vycvičila Stasi, někdejší obávaná tajná služba NDR. „Zpravodajci z bývalého východního bloku byli velmi profesionální,“ uzavírá.

Spí v Británii deset buněk?

Britské bezpečnostní složky odhadují, že ve Spojeném království se usadilo nejméně deset buněk spáčů z IS. „ Čelíme komplexním a ctižádostivým záměrům šířit teror. Řeknu to jinak: to, co jsme znali dříve, tedy Al-Káida nebo osamělé vlky -  je proti IS něco jako čajíček. Nemáme co do činění s prostoduchými fanatiky, ale profesionály,“ shrnul situaci listu The Guardian zdroj z britské kontrarozvědky MI5. Nebezpečí spočívá v tom, že IS nikoho nepřebírá, o nikoho nestojí, nikdo se k němu nevetře. „Spřádá sítě výhradně ze svých lidí. Nevěří nikomu - jen sobě,“ vysvětlil zdroj.

Co říkáte na tohle vy sluníčkářští kreténi??? Doufám, že vy budete mezi prvníka, komu podřežou krky!

Odpovědi

Martin Pospíšil
Brno

#178 Re: Islámský stát rozesel buňky po Evropě

2015-07-01 14:22:43

#175: NE ISLÁMU! - Islámský stát rozesel buňky po Evropě 

To je jasné snad všem, že už tady mají hromady spících buněk. A i kdyby neměli, čistě matematicky nemůžeme uprchlíky přijímat donekonečna. Pokud by tento proces přesidlování pokračoval, tak se do Evropy zkrátka stejně nevejdou. A i u toho posledního nás budou sluníčkáři přesvědčovat, že nejsme humánní. Tlačí na naše slitování, když na druhé straně média ráda uveřejňují zprávy, ze kterých vyplývá právě jakákoli absence slitování ze strany neevropských režimů. Je těžké zahodit zdravý rozum a stát se buď masochistou nebo sebevrahem. Nemůže se celá planeta sestěhovat na jedno místo, které se jim zdá bohatší, protože pak tu už ani tráva růst nebude. Připomíná mi to heslo: když ne my, tak nikdo. Zničením Evropy si stejně nepomohou.