za opět čistý vzduch na Zálabí v Nymburce

Quoted post

Andrea

#99 Re: Re: Re: Re: NBC a AZOS

2014-07-02 15:28

#97: - Re: Re: Re: NBC a AZOS

...vážený pane, víte jak vůbec probíhá plnění sudů v pivovaru?

 

Kompletní linka na mytí a plnění KEG sudů s možností plnit i petainery. Linka musí umožňovat následující funkce:

- Úchova a temperace mycích roztoků
- Automatické dávkování koncentrátů
- Odvod výparů
- Odstranění zbytků ze sudu
- Předmytí sudu chemicky
- Mytí povrchu mechanicky pomocí kartáčů
- Mytí v cyklu louh – kyselina – horká voda – pára
- Mytí v cyklu kyselina – kyselina – horká voda – pára
- Pouze mytí bez plnění
- Plnění petainerů
- Kontrola správné plnosti sudu
- Kontrola těsnosti fitingu
- Kontrolní váha plných sudů
- Sanitace

- spotřeba kyseliny forforečné a louhu je u pivovarů poměrně veliká

Odpovědi

Sládek

#108 Re: Re: Re: Re: Re: NBC a AZOS

2014-07-06 18:43:00

#99: Andrea - Re: Re: Re: Re: NBC a AZOS

Paní Andreo Šimáková,nebo jak se jmenujete,hezky lobujete za azos.

Dala jste si práci,vyhledala postup CIP v pivovarech. Asi byste měla tyto provozy taky navštívit,abyste viděla,cítila,že se nic z těchto provozů neuvolňuje do ovzduší,do kanalizace. Vše zůstává v cipovacích tancích,nic nepřichází do styku s okolní atmosferou.

A ještě by bylo dobré uvést,ve kterém piovaru tyto kyseliny spalují PB hořáky,tak jako v azosu.

Azos totiž smrdí přesně tak jako přepálená kyselina chlorovodíková.Kdo zná ten smrad,to jistě potvrdí.