Zrušení povinného tělocviku na MU v Brně

Quoted post

Lookin

#25 Demagogie

2014-03-05 21:48

Autor petice zjevně nepochopil, že smysl sportu na univerzitě, stejně jako tělocviku na střední škole je alespoň částečná kompenzace úzce zaměřeného rozvoje na pouze intelektuální složku. Čím více se člověk zabývá intelektuální činností, tím více ji potřebuje kompenzovat také fyzickou zátěží. Nabízené alternativy jako kurz pravopisu nebo IT jsou nesmysl, jelikož naopak opět posilují intelektuální zátěž.

Lze souhlasit jen v jednom -- univerzita dlouhodobě ignoruje a neřeší katastrofální situaci výuky sportů. Já jsem státnicoval už poměrně dávno a už za nás se tělocvik významně omezoval. Naštěstí se tehdy ještě neplatil a byly takové kapacity a já jsem uměl dost rychle klikat skupiny, abych se dostal nejen do plavání, kde mě naučili konečně plavat, za což vyučujícím FSpS vřele děkuji, ale mohl jsem chodit dokonce i na oblíbenou horostěnu.

Lituju dnešní studenty, kterým univerzita mizernou nabídkou a naprosto nedostačujícími kapacitami znemožňuje všestraný rozvoj nejen ducha, ale i těla, jak by tomu v pravém univerzitním ideálu mělo být.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#26 Re: Demagogie

2014-03-06 14:42:14

#25: Lookin - Demagogie

ano, intelektuálně jsou studenti VŠ takoví debilové, že si neumí ten fyzický rozvoj ošéfovat sami ale musí je vodit za ručičku univerzita. ale je to pravda - odpůrci zrušení povinnosti absolvovat TV jsou toho jasným důkazem.