Proti vzniku parkovacích zón v Praze 13

Myšák Plyšák

/ #22 ad. modrá zóna

2013-01-07 13:37

Tak, jako píšete o tom, že nemáte auto a tudíž se Vás parkování na Praze 13 netýká, může být parkování na Praze 13 lhostejné i mě - který si platí parkovací místo na Hůrce. Ani z práce městské policie v Praze 13 bych neměl hrůzu - zřejmě pracují v ilegalitě, protože nikdy nikde strážníka nevidím - a to za 20 let práce u MP mám zrak na "naše" hochy a dívky vycvičený a mnohdy se mi z jejich (ne)práce chce zvracet.
Co je, však problémem jsou neukáznění obyvatelé ze Středočeského kraje, kteří v rámci svého vesnického furiantství musí přijet do Prahy (nejlépe až do kanceláře) autem, protože nejsou schopni vstřebat svůj komplex z okresu Praha-(něco). Oni by byli tak rádi Prahou, ale stále ji čouhá sláma z bot! (pracoval jsem s těmi lidmi u jedné firmy 4 roky, a tak vím své) A zde je jadérko problému: parkují, kde se dá - v parkovištích obchodních domů - pokud co nejblíže metra (aby se jim neošoupaly nohy) a radnice nedokáže nic chytřejšího než zřídit tzv. modré zóny - což opět nic neřeší, neboť si sice obyvatelé v místě bydlící koupí tzv. rezidenční karty, ale nikdo jim nezaručí, že budou mít volné místo k zaparkování. Pak se tedy budou muset takto omezení občané obrátit na městskou policii, která provede odtah vozidla na odtahové parkoviště. To však bývá otázka i dvou a více hodin, nehledě toho, že počet odtahových vozidel nestoupá na rozdíl od počtu tzv. modrých (ale i jiných) zón. Radnice by zřejmě zavedla parkovací automaty pro vozidla náhodně parkující vozidla v Praze 13, ale známe našince – vše lze obejít v případě, že není kladen důraz na dodržování zákonnosti – což si u MP Prahy 13 nejsem tak jistý.
Co s tím? Motivovat mimopražské obyvatele k cestě do hlavního města zvýšeným počtem parkovacích míst v blízkosti metra za rozumnou cenu, ev. zlepšit infrastrukturu dopravy v rámci pražské integrované dopravy vč. rozumné cenové politiky a různých bonusů.
Závěr: petici rád podepíši, neboť si nemíním kupovat rezidenční kartu jen proto, že 1×týdně jedu autem na nákup.
Michael Hamsa, ZDO+OKS městské policie Prahy 14.