OBČANSKÁ LIDOVÁ STRANA DEMOKRATICKÁ


Nepřihlášený uživatel

/ #10

2016-11-20 14:30

     Založit další partaj je jen akt čirého zoufalství. Hnije to někde jinde. Příčina se jmenuje menšinový volební systém. Další partaje věci jen zhoršují. Zkušenost ukazuje, že nejlepší výsledky dává přidělování jediného mandátu v obvodu.

     Partaj je jako karavanseraj. Co si tam nepřinesete, to tam nenajdete. Smetiště dějin je plné nově založených spolků tohoto typu.  Jsou tam nějaké mechanismy, které způsobí, žvýsledek je vždy stejný. To kormidluje partaj vždy stejným směrem. Sice správně, ale tam jsou už všichni předchůdci. Ve středu. 

    Ten směr je a priori politicky sebevražedný. Není na něm dostatek hlasů. To nefunguje.

Statická scéna je tedy beznadějná. Rozebraly ji firmy, známé z historie. Je ve všeobecné povědomosti, co na tomto poli vyváděly, a nemá půvab opakovat jejich chyby. Natož jejich následky.

    Avšak, kalný a krvavý proud historie přináší další a další latentní i akutní katastrofy. Problémy. A s nimi příslušné zakázky.  Nutným předpokladem úspěchu je tyto úlohy/potíže/katastrofy rozpoznat, a správně navrhnout jejich řešení.

   O tom to je. Kdo se neobtěžuje být prospěšný,  hlasy nezasluhuje. A taky je nedostane.

   Má to háček. Problémy musí být závažné. A řešení správná. Jak v tomto směru dosáhnout maxima, je základní domácí úloha každého člena partaje, a tím spíše funkcionářů.

     Dodejme překvapující poznatek, který poskytuje určitou naději v naznačených směrech aktivity. Skupina/větší je lepší/ samostatně(nezávisle na sobě) pracujících průzkumníků, dodávajících své výsledky anonymně, může být (po způměrování výsledků) přesnější, než profesionální zpravodajci.