Petice proti přijímání nelegálních imigrantů na území ČR

Dan Mach

/ #244

2016-10-01 14:22

Nadále opomíjíte to podstatné - za krizi v Sýrii může hlavně Bašár Asad, kterému se připisuje vina za smrt nejméně 200 tis. Syřanů za dobu, než v roce 2011 propukla revoluce proti jeho vládě (o dalších válečných statisících se raději nikdo nezmiňuje). A dalším viníkem je Rusko, které se v zemi přímo vojensky angažuje, protože zde má 2 vojenské základny, které si chce za každou cenu zachovat. Ne náhodou jak Asadova armáda, tak Rusové útočí především na protiasadovské povstalce, nikoli na islamistické teroristy v Daeš. Tím sledují cíl, aby se tito povstalci přidali k Daeš, a tam pak budou zničeni armádami mezinárodní koalice, jejíž nasazení zatím brání hlavně Rusko.

A co se týká utečenců, tak i zde padá hlavní díl viny na Rusko a jeho spojence Asada. Ti totiž začali loni s masívními operacemi směrem na povstalce u tureckých hranic, odkud utíkají statisíce civilistů do Turecka. Těm se rozdávali letáky popisující cestu do Evropy a kdosi tajemný jim platil dopravu přes Balkán. Proč jim asi Srbové přistavovali vlaky a autobusy, aby dojeli rychleji na sever k hranicím Evropské unie? Pokud by nebyly důkazy pro to, že to financovalo Rusko, asi by se jen těžko dokázali takto jednoznačně vyjádřit vrcholní politici typu ministra zahraničí nebo ministra obrany.

A co se týká bombardování nemocnic a humanitárních konvojů, tak to tajemník OSN (pro zemanovu lůzu - OSN není součástí EU) prohásil za vojenský zločin.

Pokud navrhujete imigranty odvézt do země, která krizi způsobila, resp. se na jejím udržení účinně podílí, tedy do Ruska, možná bych s vámi i souhlasil, ale na druhou stranu bych to těm utečencům nepřál. Oni utíkají z války. My jsem válku už nezažili (mimochodem díky existenci EU), takže nevíme, co to je za hrůzu.