PETICE za záchranu hájenky "U DVOU ŠRAŇKŮ" v Hradci Králové

Richard J.

/ #123 podpisy pod peticí

2016-01-27 12:14

Tak jsem procházel petici a musím konstatovat, že ca 80 % podepisujících vůbec není z HK. Nějaká jména budou určitě falešná apod... takže bych to viděl tak na 300-400 podpisů reálných osob bydlících či pracujících v Hradci... to není zase tolik.

Kdo sledoval včerejší zastupitelstvo, tak musel postřehnout závažnou informaci, a to, že o tomto projektu se rozhodovalo již před dvěma (!) roky. V té době měla opozice, pokud nesouhlasila s projektem, vytáhnout s námitkami a požadovat veřejné projednání. Ne, místo toho nechali všechny dál na projektu pracovat, utrácent peníze za jeho přípravu. Teď to dohánět je diletanství a nezodpovědnost opozičních politiků.

Samozřejmě vůle veřejnosti by měla být vyslyšena, ale v tomto případě nejsem vůbec přesvědčený, že by nějaké výraznější procento hradečáků mělo problém s přestěhováním pána do nějakých jiných prostor a rekonstrukcí hájenky či výstavbou nového centra. OK, je už starej a v lese žije dlouho, ale to je jeho problém! Já taky rád žiju v rodinym baráku s velkou zahradou, ale musel jsem se kvůli tomu na celej život zadlužit a vzdát se jiných věcí. Nedovedu si představit, že bych začal brečet, že chci žít v lese (to bych chtěl) a někdo jinej by to za mě zařídil. Každý je zodpovědný za svoje štěstí a má na něm pracovat! Tenhle chlap tam je prostě v nájmu a nájemce má právo se svou nemovitostí nakládat podle své vůle. To je svoboda.

Jestli má veřejnost takový problém s vystěhováním jednoho nájemníka, tak místo petice máte založit sbírku na toho chlapa a postavit mu někde roubenku. Pak by se ukázalo, jestli jsme jen národ internetovejch kecálistů, nebo opravdu za něco stojíme...