za opět čistý vzduch na Zálabí v Nymburce

Michal

/ #102 Re: Re: NBC a AZOS

2014-07-02 15:56

#98: Jirka Mrázek - Re: NBC a AZOS

Pane Mrázku a ostatní,

pokud správně čtu obsah "petice", pak bych všem podepsaným doporučil, aby pokud nechcete:

- rakovinu -> přestali kouřit, přejídat se a začli žít zdravě

- plicní nemoci - přestaňte kouřit, jezdit auty,

- onemocnění srdce, cév a nervové soustavy - přestaňte se přejídat, cvičte a pohybujte se, jezte zdravě, necpěte se bůčkem, levnými salámy a horou knedlíků

- nemocné děti -> dobře je stravujte, motivujte je k pohybu, ať nesedí u počítačů, nebo v hospodě a zakažte jim kouření

- nemocné matky -> ať žijí zdravě a necpou se sladkostmi a chodí cvičit.

Asi tak...

A teď trochu rozumu do hrsti:

Postavili jste si domy v sousedství průmyslové zóny a nyní se divíte, že tam někdo postavil fabriku? Fabriku, která možná nevoní, ale naprosto korektně se chová a nevypouští nic, co by bylo v rozporu s normami a zákonem. Já jsem ze Severních Čech a ústeckou chemičku cítíte stále po celém městě. Nikdo kvůli tomu nehsterčí. Pokud nevěříte provedeným měřením, zaplaťte si u akreditované laboratoře svoje vlastní a uvidíte, kdo má pravdu ohledně škodlivosti.

Ano, asi máte subjektivní pravdu ohledně senzorických vjemů. Nevoní vám to. Ale to je vše, co se tam děje. Závist, zášť, osočování, hysterické výkřiky a nepoužívání logiky je doprovodný jev všech podobných situací. Možná by už někdo z podepsaných mohl vzít rozum do hrsti a začít jednat racionálně.

Tak, a teď na mě můžete "naplivat", anebo se zamyslet.