Zrušení pouťové atrakce "Jizdy na ponících"
Ale kolotočářské akce NE!
Zrovna v létě jsem se v Olomouci na jednom svezl. Mám 163kg, poník měl co dělat, ale služba je služba, kdyby mě provozovtel atrakce odmítl, zažaluju ho za diskriminaci. Naštěstí byl rozumný a jízdu mi povolil. Poník nejdřív jen stál, vostruhy jsem neměl, tak jsem ho píchal klíčema. Tostačilo, aby se aspoň hnul a udělal pár koleček. Nevim, k čemu je dobrá tahle petice, poník vydrží hodně, jak jsem se přesvědčil.
Re: Re:
ty koně to dělají jen na poutích sobota a neděle vodu vždy dostanou ale žrádlo až po práci jako každý jiný kun ráno a večer a plný žlaby ano někteří se knim nechovají hezky ale někde zas jo třeba já jsem od malička u kolotoču a taky máme poníky ale v dobrém stavu takže tu nic nepište když nás ani neznáte vám by se asi líbylo co kdybych o vás takhle psala ....děkuji za pochopení!!!!!!!!!!!!!!!
Re: Re: Re:
* líbilo
A pokud já vím, je tam napsáno většina ;) Tak se nauč číst! a když už jsme u toho vození, od čeho jsou kluby? Nebo kdyby větší prostor, nesvázaná hlava, či vození na vodítku s doprovodem? Copak je na světě málo lidí, kteří by radši vozili děti na koni na vodíku ve větším prostoru? Přemýšlejte lidi!
#30to určitě.dnes jsem se byla procházet po parku a byla tam pout.koně do toho kruhu nebo co to je nechteli vubec.
vzpínali se a řehtali ale lidi na ne lili vařicí vodu!!!!bičovali je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mlátili je atd....o pár dní pozdeji potom uplne ztrhani a zraneni kone sotva se drzeli na nohou sotva chodili hodinu az to jeden nevydrzel a lehl si.a nechali utratit i dalších 7 poníků,tím pádem osm!!
Re: re
#306: - skoro 98 procent koní nemá v zábavním poutovem prumyslu podkovy.dochazi pak k deformaci kopyt!!!!!!!!!!!!!
Re: Re: Re: Re:
#313: Terke - Re: Re: Re: videla jsem jak se ti koně mačkají sobe na zadky.je to hruza
No kdyby alespoň na poutích ty koně někdo vodil ve velkym kruhu po trávě a třeba každých dvacet minut jim dal vodu a nechal je aby si odpočinuli ale když ty chudinky chodí pořád dokola v tom malym kruhu a ještě sou namáčklý na sobě tak to je opravdu týrání! Hrůza lidi chtěj prachy a zvìřata kvuli tomu trpěj!
Re: Re: Re:
To je z nějakýho filmu? Koně nemůžou jen tak utratit! Jen když jsou na tom tak že třeba mají zraněný nohy a nejde to vyléčit...veterinář ny měl velkej problém kdyby utratili kobě co se dá ještě vyléčit... A ty lidi by ty koně utratit nemohli může to jen veterinář!
Jednou jsem na pouti vyděla koně jak chodí v tom kruhu a ten jeden vykopnul po tom co byl za ním a ty jeho "majitele" ho vyvedli a střískaly ho bičem a bylo vidět jak se jim snažil utéct!!!
Řešení
Když nechcete aby se na ponících jezdilo, zlámejte jim nohy, pak už na nich nikdo jezdit nebude.
nazdar
| This discussion has been closed. |
Re:
#2: -
Dobrý den pracuji u koní již několik let a nemyslím si že je to důstojný život a práce pro tyto poníky. Tímto způsoben vodění se ponící neníčí jen fyzicky ale i psychicky.