Zákaz odpalování pyrotechniky na území Olomouce a okolí

Zákaz odpalování pyrotechniky na území Olomouce a okolí / Oznámení / Pokračování petice / Komentáře

Nepřihlášený uživatel

2025-12-27 17:24

Zdravím, tzv. bouchání, práskání a přímo 31.12. tomu říkám "obléhání Olomouce", mě serenáda každý rok. Bohužel nejsem příliš optimista, obdobných petic jsem podepsal (a ještě podepíšu) opravdu hodně. Výsledek je samozřejmě minimální/žádný, ale i tak mě těší, že se pořád najdou lidi na podobné vlně, co to nevzdávají. Děkuji Vám za to.
Ano, mám psa, fenku australského ovčáka, jmenuje se Diana, bude mít sedm let a mám ji opravdu rád. Na ohňostroje/rachejtle/dělobuchy/whatevershit je opravdu citlivá. Téměř celý prosinec a obvykle tak půlku ledna (vždycky si někdo vzpomene, že zapomněl vypráskat nějakou tu petardu) trpím společně s ní. V den samotného "obléhání" naložím psa do auta a jedeme někam do hlubokého lesa, kde není kanonáda slyšet. Domů se vracím 1.1. tak o půl páté ráno, promrzlý, ale aspoň s pocitem, že jsem nejlepšího přítele člověka ušetřil od největšího utrpení ... ano, děkuji Vám za snahu a příští roku podepíšu zas ... #citlivaouska

Anonymous

2025-12-27 21:20

Dobrý den, 

díky za váš komentář. Co píšete, je velmi trefné. Nevím, jak rychle se nám to podaří, bude to záviset také na množství podpisů, ale jsem přesvědčen, že uspějeme. 

Velký rozdíl totiž vznikl díky novému zákonu, který platí od 1.12.25 a sice že obce mají reálnou pravomoc to na svém území zakázat. To dřív nebylo možné.

Přeju vám i Diance klidného Silvestra a snad je to poslední, který budete takto muset řešit. 

Já věřím, že spousta lidí o petici ještě neví, i když by ji rádi podepsali. Na tom musíme zapracovat ideálně společně.

Honza Stark Brumlík

Placená propagace

Petice.com bude tuto petici propagovat mezi 3000 lidmi.

Zjistit více...