Výměna plzeňské karty
Na staré kartě není datum platnosti , tudíž karta je vystavena na dobu neurčitou, dokud ji druhá strana, která chce vydělat, nezablokuje - syčáci! Pokud budou DPMP chtít vrátit starou kartu, prodám jí syčákům za 170 korun. Je to moje vlastnictví.
Nezaplatím ani korunu.
Za výměnu OP nebo kartičky pojišťovny také neplatím nic. To, že na stávající plzeňské kartě chybí datum platnosti není můj problém, ani moje chyba. Novou kartu nepotřebuji, tu stávající mám asi čtyři roky a jestli ji chce PMDP měnit, ať tak udělá- na svoje náklady. Nemluvě o tom, že cena výroby takové karty nepřesáhne 20 Kč. Chcete za ni zaplatit 170 Kč? DONUŤTE MĚ. Vzhledem k tomu, v jakém stavu je už půl roku centrum, kolikrát mě Vaše náhradní doprava a objížďky stály zpoždění na cestě do práce, jak musí člověk čuchat bezdomovce v přeplněných trolejbusech, a ještě Vám mám platit 170 Kč za výměnu karty, jež by měla být automatická, NEMÁM NEJMENŠÍ PROBLÉM S TÍM NA PMDP ZANEVŘÍT NADOBRO A JEZDIT VÝHRADNĚ AUTEM.
Tachezyová Růžena inv. důchodkyně
Tachezyová Růžena inv. důchodkyně
Vážená paní, smekám, krásně stručně a jasně napsané , lépe bych to nevyjádřil !
Kartu mám už od první chvíle co je začli vyrábět.Pořád funguje i přes to že jsem si ji pár let nepoužívala.Proč teď máme platit za něco co jsme nezavinili??Spočítejte si na kolik peněz PMDP přijde když si všichni (co si ji mají vyměnit) vyměníme povině ty karty za poplatek. A nehledě na to že drzost od PMDP je,že když si jdete dobíjet kartu k nim na přepážku tak si učtujou hned 10 kč.Kde to žijeme??Oni jsou za to placení,je to jejich práce a ještě mají na tom přirážku??Ještě že z bankomatu je to bez přirážky.
Vyjádření PMDP
Vyjádření PMDP na stránkách plzen.eu
vyjadreni-pmdp-k-dotazum-a-podnetum-drzitelu-plzenskych-karet
Považuji za výsměch cestujícím MHD, takový keci si můžou strčit za klobouk.
Koukejte soudruzi přijít s rozumným poplatkem za výměnu 50 - max 70 Kč a nedělejte s lidí úplný idioty!!!
Re:
Není problém podobný ceník udělat nový, od 1.1.2015 a vynechat tuto formulku. Navíc potíž je v tom, že staré karty běžně fungují, takže tímto ani člověk nemůže argumentovat. Dozvěděla jsem se o této petici náhodně prostřednictvím FB, dokud nebudu vyzvána oficiálně ze strany PMDP, rozhodně si nic vyměňovat nebudu.
Když se zaváděly Plzeňské karty, bylo u přepážek MHD sdělováno pouze to, že v případě ztráty či poškození zaviněné vlastníkem karty, zaplatí občan plnou její cenu, nic o tom, že má jen určitou dobu životnosti. Kartu jsem neztratila ani nepoškodila, tak jestli mají dopravní podniky a potažmo magistrát potřebu její výměny, tak ať to zaplatí. Když docházelo k výměně občanských průkazů bez strojově čitelných údajů (r.2008) občan nic neplatil (určil to stát, tak nesl náklady výměny). Dopravní podnik na svých stránkách argumentuje životností Plzeňské karty, jak čtu zdejší příspěvky, tak všem karta funguje, na kartě a ani nikde ve smluvních podmínkách není daná její životnost. Takže, když se dopravní podnik a magistrát z vlastní vůle rozhodl pro výměnu Plzeňské karty, tak ať se chová stejně jako stát, mění-li doklady jimž skončila platnost. Je to vlastní rozhodnutí DP, karta nic takového neříká /na rozdíl od obč.průkazu/.
PS.: Hlavně že má magistrát na kašny, Havlovu lavičku a předražené divadlo, a to nechci radši vědět nic o novém depu na Karlově. V podstatě my Plzeňané jsme tímto jejich postupem vydíráni.
Depo
Všichni měli strach jak bude nové depo drahé a kde se na něj vezmou peníze. Už to víte ? Nejjednodušší je to vytahat z lidí, proč by za špatné rozhodnutí mělo platit samotné PMDP že, když je tolik dobráků v okolí co rádi na splátky úvěru přispějí ? A ještě si to pojistím na 5 let. Škoda že to není každý rok. Ale to už jim asi přišlo trapný a okatý.
Platit za doklad k přepravě a nemít jinou možnost a platit nehorázně přemrštěnou cenu je sprostota. Jako občan doufám, že se radní našeho města vyjádří a začnou konat. Kartu si neobnovím i když mě to bude stát více.
Pěkný obrázek k tématu:
| This discussion has been closed. |