Výzva Papeži Františkovi k zastavení stamiliardového okradení ČR
Při panelové diskuzi, konané na podzim minulého roku na půdě PS jsem oslovila generalního sekretáře ( to je hodně podivná funkce vzhledem k církvi, že?) proč si katolická církev žádá takovou výši odškodnění v době široké sociální nestability a ekonomického propadu? Neodpověděl mi - proto jsem dodala " pán Bůh chodil bos, pomáhal potřebným a krmil hladové" om opět bez jakékoliv reakce ke mně, zavřel tašku, tiše něco poznamenal svému společníkovi a odešel, i když diskuze ještě hodinu pokračovala. Mimochodem nejedná se o restituci, ale o vyjmutí a předání, proto jsou mnohé nároky nedoložitelné a právně neplatné v rámci restituce - oni jim to nevracejí, ale dávají!!!
Myslím, že je na místě postupovat daleko tvrději a agresivněji, stejně, jako ti zloději, kteří kradou národu majetky, aby je pak přidělovali, pro Čechům, historicky nepřátelské církvi.
Re:
Ano, co bylo ukradeno. Ale to je nutné doložit a ne jen prohlásit, že to bylo 200 miliard a na co si církve ukáží jim darovat.
Je skandální a sprosté, že si církevní představitelé (Duka, Malý, Halík + biskupové) vezmou na svědomí ještě větší zbídačení lidí, kteří už nevědí jak žít, kde ušetřit a ještě větší okradení našeho státu, nás všech.
Vladimír Kapal
dopis uspěje a naše republika dospěje k spravedlnosti a navrácení majetku církvím bude zastaveno.
Proč?
Opravdu mají pocit, že v Praze není nuncius?
Jak jinak si vysvětlit ty dezinformace, které v té petici píšou?
Re:
Jak jinak? Třeba něco o navracení majetku vědět.
Potom by vám snad bylo zřejmější, jaká snůška nesmyslů tahle petice je.
| This discussion has been closed. |