NE KONKURSU NA ZUŠ ČERNOŠICE!

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno NE KONKURSU NA ZUŠ ČERNOŠICE!


Nepřihlášený uživatel

#1

2012-04-19 00:16

Tak, jako se nemění dobrý manager u prosperující firmy, tak je nesmyslné měnit dobrého ředitele školy. A to je případ ZUŠ v Černošicích.

Nepřihlášený uživatel

#2

2012-04-19 09:41

Předpokládám, že z toho chtějí udělat trafiku pro nějakého svého bezpáteřního kamaráda.

Nepřihlášený uživatel

#3

2012-04-19 09:59

Jako u většiny zákonů připravovaných představiteli našeho státu, placenými z našich daní, je tento zákon napsán natolik špatně, že nemá jednoznačný výklad. Ovšem nikde v tomto zákoně se neuvádí, že je povinnost vypisovat výběrové řízení na místa ředitelů. Takže se pravděpodobně jedná o čistě účelové výběrové řízení (že by se pan Bém přestěhoval do Černošic?).
Proč je tedy nutné utrácet prostředky za vypsání a další průběh výběrové řízení, není-li to zákonem požadováno?
Konkrétně v případě ZUŠ Černošice se jedná o subjekt, který dobře funguje a ač nejsou kladeny vysoké nároky na výsledky, tak jich tato škola pod vedení Ludmily Plzákové dosahuje.

Nepřihlášený uživatel

#4

2012-04-19 15:06

V ZUŠ se hlasuje nohama. Když nebude fungovat MŠ nebo ZŠ,kam dítě chodit musí, rodiče se obrátí se stížností na zřizovatele. Když něco zapáchá v ZUŠ, jdou jinam. Proto ta zdánlivá spokojenost se současným vedením. Je však i dost těch, kteří velmi nespokojeni odešli do jiných ZUŠ v okolí či do soukromého sektoru. Pochválit se, to paní ředitelka opravdu umí!

Nepřihlášený uživatel

#5

2012-04-19 15:08

ale toto nepsala pí ředitelka, ani to neiniciovala.

Nepřihlášený uživatel

#6

2012-04-19 15:20

O tom se dá s úspěchem pochybovat naprosto stejně jako o tom, zda přihlášení kandidáti, jsou či nejsou bezpáteřní kamárádi kohosi....
Každopádně spoluiniciátorem a šiřitelem této petice je pí Vavřínková, která je současně členkou výběrové komise, což je jasný střet zájmů.
Pochybuje-li tedy někdo bez podložených informací o motivaci ostatních uchazečů, pak pouze říkám, že ryba smrdí od hlavy!

Nepřihlášený uživatel

#7

2012-04-19 15:35

Ano, tuto petici jsem rozeslala, protože mám mailové adresy hodně lidí a nesouhlasím s vypsáním konkurzu, což 90% učitelů a zaměstnanců ZUŠ také, což máme i zdokumentováno otevřeným dopisem Městu. Sepsat petici mě ovšem vůbec nenapadlo, můžete si to potvrdit u pana Semína, iniciátora petice. Tato iniciativa vyšla z řad rodičů.

ŠKOLA MUSÍ DELEGOVAT JEDNOHO ZÁSTUPCE Z ŘAD PEDAGOGŮ ŠKOLY DO KONKURZNÍ KOMISE a delegována jsem byla já.

O tom, že podávat petici má každý právo - citace z http://www.obcan.ecn.cz/index.shtml?w=u&x=130356

JESTLI MÁ NĚKDO POCHYBNOSTI O TOM, ŽE TUTO PETICI NESEPSAL PAN MGR. MICHAL SEMÍN A PÍ ŘEDITELKA S NÍ NEMĚLA NĚJAKÉ DOČINĚNÍ, NECHŤ SE PANA SEMÍNA ZEPTÁ OSOBNĚ NEBO MU NAPÍŠE EMAIL NA peticezus@email.cz

"Každý z nás má právo se obracet na státní orgány s peticemi v záležitostech, jež patří do působnosti těchto orgánů. Peticí se lze v zásadě domáhat čehokoliv, nesmí se jí však zasahovat do nezávislosti soudu a nesmí se jí vyzývat k porušování ústavy a zákonů. Ačkoli je petiční právo nedílnou součástí demokratického státního zřízení, není dobré význam petice přeceňovat. Podávání petic upravuje zákon č. 85/1990 Sb. o právu petičním."

Jana Vavřínková

Nepřihlášený uživatel

#8 Re:

2012-04-19 17:22

#7: -

Iniciátorem i autorem petice jsem já, Michal Semín. Paní učitelce Vavřínkové jsem odkaz na petici pouze zaslal, její text jsem s ní ani s nikým jiným ze ZUŠ nekonzultoval. Proč by paní Vavřínková nemohla petici šířit, když s jejím obsahem souhlasí? To není žádný střet zájmů, když si někdo přeje, aby jeho nadřízený ve svěřené funkci pokračoval bez nutnosti se obhajovat ve zcela zbytečném konkursu.


Nepřihlášený uživatel

#9

2012-04-19 20:25

Přidávám se k názoru, že opravdu zbytečné vyhlašovat tento konkurz. Ve škole vládne velmi příjemná atmosféra, mé děti vždy tam rády chodily, což určitě neplatí o jiných školách. V jednom z předchozích příspěvku se píše, že né všichni jsou spokojeni. Určitě nejsou spokojeni rodiče, kteří si pletou ZUŠ s volnočasovými kroužky a kteří se diví, že škola vyžaduje po dětech přípravu na hodiny. Měli by si uvědomit, že se jedná o školu, ne o místo, kam lze odložit dítě na odpoledne.
V této škole se dětem dostává kvalitního vzdělání ve velmi přátelském prostředí.

Nepřihlášený uživatel

#10

2012-04-20 09:23

Paní Vavřínková a Michale!

Velmi zajímavá debata. Jelikož názory jsou od zdi ke zdi, nebudu se v nich pitvat. Pí Vavřínkové bych však touto cestou ráda vzkázala, že také její účinkování v této petici považuji za nevhodné. Měla jste se myslím rozhodnout, zda dění ovlivníte svým hlasem v komisi a nebo zdola podpořením názoru lidu. Vaše hromadné rozesílání petice, kde jste se pod dopisem nazvala za jednu z organizátorek, dva dny po otevření obálek v komisi mi nepřijde vkusné. Ne vše se dá ošetřit paragrafem... Souhlasím, že obec konkurz vypsat nemusela!!!! Ale zároveň říkám, že mohla. Je tojejí právo, chtít aby pí ředitelka svou pozici obhájila. Na tom neshledávám nic pohoršujícího.

M. Capková

Nepřihlášený uživatel

#11 Vážená paní Capková,

2012-04-20 09:47

pod elektronickou zprávou - mailem jsem se nenazvala za jednu z organizátorek! Pouze jsem se slušně podepsala. Rozesílat zprávy bez podpisu mi přijde neslušné a nevhodné. My s většinou kolegů tuto cestu neschvalujeme a máme právo se k tomu vyjádřit. Vhodnost či nevhodnost je ryze subjektivní. Jako zřizovatel měl právo vyhlásit konkurz, my máme právo se k tomu vyjádřit i touto cestou. To je i mé právo jako soukromého občana. Do komise jsem byla delegována školou a tudíž je to moje povinnost. Nebere mi to ovšem právo se vyjádřit ke stávající situaci.

Jana Vavřínková

Nepřihlášený uživatel

#12 Re:

2012-04-20 10:31

#10: -

Ahoj Magdo,

máš samozřejmě pravdu v tom, že novela školského zákona umožňuje vypisovat konkursy i tehdy, není-li dosavadní ředitel zbaven místa pro zřejmé porušování svých povinností. Jak jsem se však v Černošických listech dočetl, zřizovatel naší ZUŠ si myslí, že mu to zákon v případě, že ředitel slouží již šestým rokem, nařizuje. To je ovšem omyl, jak o tom svědčí oficiální stanovisko MŠMT a Legislativní rady vlády. Proto jsem tuto petici inicioval, neboť se mi zdálo, že tlačí-li zřizovatel tímto více než sporným postojem na pilu, mohl by tak činit proto, aby obhájil předem zamýšlenou změnu ve vedení školy. Petici jsem psal v době, kdy jsem neměl sebemenší tušení o tom, zda má dosavadní ředitelka nějaké protikandidáty. A po pravdě řečeno, nemám přesné infomace ani dnes. Jak jsem se vyjádřil v textu petice, počet zájemců o místo ředitele ZUŠ či konkrétní osoby, přihlášené do konkursu, nehrály při vzniku petice vůbec žádnou roli.

Michal Semín


Nepřihlášený uživatel

#13

2012-04-20 10:56

Nemám informace ze školy ani z úřadu. Proto jsem pozorně četl celou vaši diskusi a následně jsem se rozhodl petici podepsat. Rozhodujícím je pro mě názor mého dítěte, které školu navštěvuje: "Prosím podpořte ji (ředitelku ZUŠ Černošice). Díky ní je ta hudečka taková, jaká je a učí mít ráda hudbu i děti, které nejsou geniální."

Nepřihlášený uživatel

#14

2012-04-20 18:33

Jsem ráda, že mám nyní důvod písemně sdělit to, co jsem měla na srdci po mnoho let, kdy moje dcera navštěvuje tuto ZUŠ. Jsem velice vděčná za to, že moje dcera měla možnost věnovat se intenzivně hudbě, i když není výjimečně hudebně nadaná. Měla šanci se naučit hrát si pro radost a nezůstat u etud jako já. Když jsem před mnoha lety navštěvovala ZUŠ, lpělo se na výuce techniky hry a ne na lásce k hudbě. Já nezahraji nic a moje dcera si s radostí doma "vyhrává". Proto jsem opakovaně osobně děkovala stávající paní ředitelce i učitelce mé dcery za způsob jakým umožňují dětem proniknout do tajů hudby. Přála bych to v budoucnosti i ostatním dětem, které budou tuto ZUŠ navštěvovat. Nevidím proto důvod, proč něco ve vedení umělecké školy měnit a přeji mnoho úspěchů v dalších letech a ještě jednou moc děkuji a vím, že je za co.

Nepřihlášený uživatel

#15

2012-04-21 10:56

Ta pani je fakt skvela!!

Nepřihlášený uživatel

#16 Vydělávejte 2% denně

2012-04-21 15:28

Vydělávejte 2% denně ze své investice...vice info na http://just-been-paid-czech.webnode.cz
Spolecnost investuje do forexu a poskytujete ji svym vkladem kapital. Neni nutne investovat sve penize...lze investovat provize, ktere dostanete za to, ze privedete nove investory. Ale vubec neni nutne nekoho shanet. To je jen varianta pro nekoho, kdo by se bal investovat sve penize. Navic spolecnost poskytuje 10USD na vyzkouseni.

Nepřihlášený uživatel

#17

2012-04-23 01:19

Děkuji paní ředitelko za péči o mého syna v ZUŠce, často na Vás vzpomínáme.

Doufám že budete na pokračovat v Černošicích jako doposud. Fellerová Alena

výtvarník školy

#18 názor

2012-04-26 08:39

Dobrý den,
ráda bych veřejně vyslovila svůj názor ke konkurzu ředitele ZUŠ Černošice. Jsem výtvarný pedagog s 25 lety praxe na všech typech a stupních škol. Svou práci mám ráda a během své kariéry jsem poznala mnoho kolegů i nadřízených. Umělecká škola má svá specifika proto, že se pracuje s kolektivem citlivých lidí kteří jsou zároveň nejen pedagogy, ale i profesionálové ve svém oboru. Řídit takový kolektiv lidí není vůbec jednoduché. Neviditelná ruka trhu a autoritativní jednání by nadělalo víc škody než užitku. Pokud tito lidé nebudou mít vytvořeny podmínky pro tvůrčí práci, nebudou se cítit svobodně s perspektivou dobrých vztahů a důvěry, nebude škola dosahovat tak dobrých výsledků jako doposud. Ráda bych připomněla, že současné vedení buduje výtvarné i hudební třídy v Rudné a Všenorech. Ty využívá stále více žáků. Ve třídách vznikají kamarádské vztahy napříč všech věkových katagorií. S maximální podporou současného vedení má škola zajištěno veškeré materiální zázemí.
K jakýmkoliv pedagogickým námětům je paní ředitelka vždy vstřícná a chod školy se řeší profesiolálně, konstruktivně a to poslední důležité, především lidsky. Vždy je v popředí zájem o spokojeného žáka, rodiče, nebo i pochopení kolegy. Atmosféra školy je útočištěm před uspěchanou dobou, pohoda a dobré vztahy ve sboru se promítají i na žáky.
Proto se vyslovuji O POTVRZENÍ STÁVAJÍCÍHO VEDENÍ školy s Mgr. LUDMILOU PLZÁKOVOU.
Mgr. Helena Šusteková - výtvarný pedagog Rudná, Všenory