NESOUHLASÍME S VRÁCENÍM MAJETKU CÍRKVÍM!!


Nepřihlášený uživatel

#476

2012-03-03 15:10

apsolutně stím nesouhlasím proč jim něco vracet když desítky let vše dostavali zdarma i dnes jsou placeny s našich daní a stejně by jejich majetky spravovali jiní měla byse zatím co bylo už konečně udělat tlustá čára a řešit konečně vážnější věci duchody matky s dětma nezaměstnanost atd mam zato že jsou tu horší věci k řešení

Nepřihlášený uživatel

#477

2012-03-03 23:04

Nesouhlasím! Církvím se vrací majetek, který byl již jednou církvemi ukraden! Zapátrejte v historii - desátky, odpustky, krádeže majetku lidu ve velkém pod pláštíkem honů na čarodějnice, a další a další.

Nepřihlášený uživatel

#478 Re: Re: Já nesouhlasím s legalizací komunistických krádeží.

2012-03-03 23:10


Nepřihlášený uživatel

#479

2012-03-04 12:01

Už císař Josef II. kolem roku 1780 kromě zrušení nevolnictví provedl faktické zestátnění církve (samozřejmě katolické, protože jiná v té době ani nesměla být...) Císař Josef II. (syn Marie Terezie) už měl totiž dost rozpínavosti a arogance církevních představitelů, zavedl toleranci (všech) náboženských vyznání – a církev v podstatě zbavil veškerého majetku.

Takže církev nic nevlastníla po roce 1948 tak co vracet Bína

Nepřihlášený uživatel

#480

2012-03-04 14:44

Proč vracet to co ukradli chudákům, když nic nevybudovali a vše získali nátlakovým způsobem a upalováním čarodějnic aby se dostali Grátis k majetkům

Nepřihlášený uživatel

#481

2012-03-04 19:58

Církev se má starat o duše svých oveček a ne šilhat po hmotných statcích.Ježíš chodil pěšky a spal po chlévech nebo pod šírákem a nevzdychal po stovkách hektarů lesů a polností.Prostě církev se má starat o duchovno a ne o MAMON!!

Nepřihlášený uživatel

#482

2012-03-05 01:03

Je to strašné, jak vládní koalice v čele s ODS se snaží společně s nestoudnými fláterníky, zejména s katolickou církví, oškubat to, co z naší republiky ještě zbylo. Rozdá církvi majetky, které si okamžitě poté od nich politici a jejich nastrčené figurky odkoupí za směšnou cenu ....... !!!!!
Dál nemá cenu pokračovat, scénář musí každý jen trochu uvažující a inteligentní člověk znát. Jen v Kocourkově by bylo možné vracet něco, co církvi nikdy ve skutečnosti nepatřilo. Tak už se neohánějte komunisty, ty v tom tentokrát fakt prsty nemají !!!

Ladislav z Plzně

Nepřihlášený uživatel

#483

2012-03-06 23:15

Další tunel!

Nepřihlášený uživatel

#484

2012-03-07 11:38

ŘKC mi při získávání základního vzdělání svou víru vtloukala do hlavy pomocí rákosky a klečením s napřaženými rucemi na které farář Svoboda nám pokládal ukazovátko.Zatím se naši generaci nikdo neomluvil a klér jede po 5OmldKč jako ve středověku

Nepřihlášený uživatel

#485

2012-03-07 14:32

Pokud vím, tak lidé z církve nkdy nepracovli, tak nevím, jak mohli k takovému majetku přijít. Domnívám se , že to byl majetek, který byl ve jménu církve zabaven viz. pálení čarodějnic atd.
Vatikán je nejbohatší v Evropě, tak proč nedá peníze na opravu majeteku, který již vlastní. Je dost v dezolátním stavu. Umím si představit jak se budou starat o majetek, který dostanou.
Domnívám se, že by měly být napřed vyřízené restituce
vůči lidem, které nejsou do dnes hotové a pak můžeme pokračovat dál.

Nepřihlášený uživatel

#486

2012-03-07 14:47

Církev vždy patřila, patří a patřit bude k nejbohatším "institucím"... Takže nechápu, proč by se jim mělo něco vracet, vždytˇ oni umí pouze brát, terorizovat ve jménu "boha" a hlavně a to se mi vůbec nelíbí, že je církev spolitizovaná!!! Takže, abych to shrnula: Atˇ si sundají hábity a jdou makat, jako každý jiný, pač nejsou nic víc, než obyčejní lidi!!!

Nepřihlášený uživatel

#487

2012-03-07 22:51

Od doby císaře Josefa II církev majetek pouze spravovala, jsme na tom finančně špatně, zvysují se ceny všeho a tady se budou házet lopatama peníze Vatikánu. Navíc do toho nikdo nevidí, jak to vlastně spočítali. Ať si celá církev vezme příklad z Ježíše, a nebaží po majetku. To kritizoval už Hus. Proč raději církev netepe nepořádky ve státě, upadlou morálku lidí. Raději se honí za majetkem jako slepice za plivancem.

Nepřihlášený uživatel

#488

2012-03-08 01:08

Řešit tuto problematiku,až bude hospodářsky na tom ČR tak,aby si toto finanční zatížení mohla dovolit a nebylo pro ni zničující/není-li na porodné atd. nemůže být na nejasné,nedoložené církevní restituce!!!

Nepřihlášený uživatel

#489

2012-03-09 09:19

kladivo na čarodějnice vzpomeńmesi

Nepřihlášený uživatel

#490

2012-03-09 15:40

Církve nedoložily vlastnická práva, jelikož jsou pouze spravovateli majetků, nikoli vlastníky. Navíc vláda při svém rozhodování se neobtěžovala ani vyčíslit, co se do církví investovalo za uplynulých 60 let, kolik stálo udržování a obdělávání polností a lesů, o které se hlásí, kolik stály opravy kostelů a kapliček, které se financovaly z majetku obcí a Ministerstva kultury, kolik se do církví investovalo v podobě státních dotací- to vše by se mělo z jejich požadavku odečíst za celých 62 let, pokud by vůbec církve prokázaly majetková práva - a to položku od položky.


Nepřihlášený uživatel

#491 Re: Re: Re: Já nesouhlasím s legalizací komunistických krádeží.

2012-03-09 15:59

#478: - Re: Re: Já nesouhlasím s legalizací komunistických krádeží.

Jste už opravdu trapní a směšní s vytahováním komunistů jako strašáka. Je to hloupé a ubohé. Ovšem když už jiný argument nemáte... Komunisté nemohli ukrást něco, co někomu nepatřilo! A dřít naši ožebračenou a zpleněnou zemičku právě nyní, snažit se bezohledně zadlužit naše děti a vnuky, to také dostatečně vypovídá o charakteru těch "svatých", kteří nežijí tak, jak káží. Omluvili se oni někdy za inkvizice, upalování lidí a konfiskace jejich majetku na základě nesmyslných a fanatických obvinění - proč vám tohle nevadí, když na komunistech vám vadí úplně vše? Proč vám nevadí to, že je vše, co budovaly generace našich dědů a rodičů i my rozkradeno, zpleněno, zničeno a pár darebáků má nacpaná konta penězi z naší práce? Že se mladí lidé bojí mít dítě, protože neví, co bude zítra, jestli dítě uživí, jestli budou mít práci nebo exekutora za zády? Že vám také není hanba!!


Nepřihlášený uživatel

#492

2012-03-09 18:30


Církev se neřídí a nikdy neřídila učením Ježíše Krista. Je chamtivá a nemorální.
Kopečná

Nepřihlášený uživatel

#493

2012-03-09 19:48

nemyslím že by se církev nějak zasloužila výstavbě jejich dnešních majetku myslím že lidé kteří tyto obrovská díla budovali to dělaly ze strachu z nějakého božího soudu a financována odpustky vždyt církev jako taková rozhodně nedělala nijakou výdělečnou činnost myslím že církev jako taková zbrzdila vývoj lidstva potlačovala poznatky inteligentních lidí kteří nechtěli věřit jen tomu co jim někdo kázal

Nepřihlášený uživatel

#494

2012-03-10 00:54

Kdo  voli zlodeje?  EURONOSTRU ,Ods, Vv, .. vladu oraganizovanych zlocincu ? Hierarchie : cirkev, doktori,exekutori,soudci,advokati,policajti,vojaci,statnoi zamestnanci na Postech a deti prominentu na VS,tedy vs mladez. Vsechny tyto skupiny si kdykoliv berou nas osatni za rukojmi svych naroku. Oni prvni dostanou pridano. Cirkech i za bolsevika sve zamestnance platila ze statniho rozpoctu stejne jako politicke strany.Je to nejmocnejsi a nejbohatsi pravicova politicka strana na svete. Vetsina frateru neumi ani s normalnimi lidmi komunikovat.Jejich politicka retorika katolicismu je politika dvoutisicilete zlodejny,vradzeni a pronasledovani. Vetsina papezu byli zlocinci - Konstantin,Borgia atd. Krista si vybrali na politickou objednavku v dobe Rima a to dotycny papez se pokrtil na smrtelne posteli. S jedinym zamerem - centralni jediny buh,jedina autorita, jedina universalni moc a jediny zakon pro Ovce a Pastyre. Bible i dalsi nabozenska literatura byla politicka objednavka, stejne jako historicke dejiny. To plati pro kazdou retoriku - islam i judaismus.. Cilem je, bylo a bude zotroceni a nadvlada kapitalu+moci /burzoazie/ nad rozumem, laskou, citem a zivotem. Paradoxne je pro tuto sofistikovanou burzoazii nejvetsim nepritelem feudalismus , ktery i bez cirkve dokazal tisicileti /viz Cina,Turecko,Rakousko / vyvijet kulturu a prosperitu. Euronostra+Cirkev+USAnexe pro nas pripravuji realny Matrix.


Nepřihlášený uživatel

#495 Bezuba a bezhuba katolicka cirkev

2012-03-10 01:27

Je zajimave , ze nejpoboznejsi i nejkatolictejsi zeme Evropy - Spanelsko, Italie, Portugalsko i pravoslavne Recko ekonomicky chatraji... Kam ti Pastyri vedou sve Ovce? Vime jaky majatek obsahuje jen Imobiliare? Proc mlci cernoprdelnici v zemich kde maji moc k devastaci zemedelstvi,pudy,kultury ? Anachronicky hnus sklerotiku v rudych talarech kteri leckdy nevladnou svemu lejnu chteji vladnou bez omezeni moci.
Bernie

#496

2012-03-10 13:20

Píši sem ještě jednou, či potřetí. Je zvláštní, že lidé toto nepodepisují. Ze strachu? neví o tom?, je jim to jedno?, to radší podepíši recesistickou petici proti sněhu apod - alespoň je sranda? a tak dále.
Často o tom přemýšlím, nakolik jsme lhostejní jenom proto, že se nás to bezprostředně netýká. Je text petice špatně napsaný, protže se nejedná o vrácení, ale pochybný dar?. Nebo to tak není a problém je jinde?
Ještě jedna věc je zajímavá. Zatímco katolická a nejhamižnější církev někdy dělá dojem církve trochu unavené, tak církve malé jsou o to nebezpečnější. Mám zkušenost s církví českobratrskou - ta je u nás amerikanizovaná, a církví husitskou. Ti druzí v podstatě neví, čí jsou. Rozhodně to nejsou potomci Husa, ale řiťolezci do análu církví větších a kapitalistického systému všeobecně.
Ty tři miliardy co máme dostat - "budou nám vráceny za příkoří minulého režimu" - to mají spočítané na korunu, jak píše ovečkám jejich pastýřské medium "Ceský zápas", zase blábolí o vracení za příkoří.
Takže pozor na všechny církve. Církev je organizace a škodná v revíru, víra je soukromá věc.

Nepřihlášený uživatel

#497

2012-03-10 16:04

Církvi majetek nepředal ani president T.G.Masaryk se svými politiky když utvářel Československou republiku.
Komunisté nemohli majetek církvi ukrást,protože církev nic nevlastnila už před první světovou válkou.Co měla církev za majetek ?Majetek získávala taky jako dar od lidí ,kteří věnovali majetek církvi při posledním pomazání.A to myslím ,je zaneseno u advokátů.Pokud to dávno nepatří Vatikánu .?Je to další tunel,který připraavili díky ůsvazácké " nevědomosti.Soudruh Nečas nedával na VUMLu pozor,když se probíralo náboženství a církevní politika.

Nepřihlášený uživatel

#498

2012-03-11 13:59

Jako křesťan chápu církev a uznávám z docela jiných příčin, nežli je jeji moc založena na majetku síla církve má být postavena na víře a pokoře v opačném případě se z církve stává akciová společnost se sídlem mimo hranice naši země,děkuji.

Nepřihlášený uživatel

#499

2012-03-11 15:11

NESOUHLASÍM s PŘEDÁVÁNÍM (podle mne STÁTNÍHO) majetku (BOHATSTVÍ LIDU),
PROTOŽE (podle mne) za minulé historie KROMĚ OBĚTAVÉ PRÁCE JEDINCŮ (především řádových sester pečujících o nemocné atd.) vlastní majetek VZNIKL Z DARŮ VĚŘÍCÍCH a všelijakými machinacemi (ZCIZENÍM TĚM DOLE TĚMI NAHOŘE) ...

Tak, jak není možné zpětně řešit (napravovat) odsun Němců JAKO tehdy aktuální ODVETU ZA HITLERA A JEHO VRAHY, tak není možné řešit dávno historické jednotlivé události VE PROSPĚCH DNEŠNÍCH "HODNOSTÁŘŮ" ... !!!
CO Z TOHO BUDOU MÍT TI DOLE věřící ???

Místo toho, ať především řeší kdejaké ZLODĚJNY, "TUNELY", KORUPCE ...
A AŽ TI NAHOŘE VYMÝTÍ TY ŠÍLENÉ ÚNIKY PENĚZ, MAJETKU,
PAK BUDE NA OPRAVY historických majetků
a ve zbytku o to spíš "LIDÉ" zase rádi PŘISPĚJÍ ...

AŤ TI NAHOŘE NENIČÍ DŮVĚRU K NIM,
A PAK SE MŮŽOU SPOLEHNOUT, chtít něco PO NÁS !!!

Nepřihlášený uživatel

#500

2012-03-11 20:26

Nesouhlasím s vrácením majetku církvím!!!!!!!