Petice za omezení chovu psích bojových plemen

Petice za omezení chovu psích bojových plemen / Oznámení / oznámení 3 / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2016-07-15 16:55

Vymýšlíte kraviny, proti uprchlíkům bych to pochopila, ti jsou větší hrozbou, ale když neumíte takového psa vychovat, tak si raději pořiďte rybičky, pes za nic nemůže, je to zvíře a když je špatně vychovaný, tak se pak nedivte, výmluvy, že nejde vychovat, si nechte pro někoho, kdo je blbej a nic o psech neví.
Tomáš Novák
Autor této petice

#2

2016-07-15 17:02

Kolik uprchlíků napadlo a pokousalo člověka v ČR? Ti momentálně nejsou velkou hrozbou. To sem ale netahejme. 

Se srdečeným pozdravem,

Tomáš Novák


Nepřihlášený uživatel

#3

2016-07-15 18:16

podle mého nezáleží na plemenu psa..ale o to jakýho má majtele(vlastní zkušenost)...a můj názor je že malí psi jako třeba čivava a tak jsou nehorázně agresivní...
12.Kraj,email.cz

#4

2016-07-15 18:22

Vážený pane Nováku, bojová plemena opravdu neexistují, možná byla šlechtěná k boji, ale bojové plemeno je nesprávné označení. Měl byste si zjistit více informací, pokud chcete vytvářet takovéto petice. Argument, že petice je zde proto, aby omezila některým lidem chov těchto plemen se neslučuje s názvem a hlavními cíli Vaší petice (kromě jednoho), to bych být Vámi také radši ještě jednou promyslela. Ano, pes sám od sebe opravdu nikoho nenapadne, musí k tomu být vyprovokován. A věřte mi, vyprovokován je vždy. Většina lidí si ani neuvědomuje, co všechno je pro psa provokací k boji. Věděl jste, že obyčejné vycenění zubů na psa například při úsměvu, je také provokací k boji? Předpokládám, že ne. Zjistil jste si podrobné informace z příkladů, které zde uvádíte? Já ano, a u většiny z nich došlo k vyprovokování psa od člověka. Jednomu ze psů dokonce dítě ublížilo a pes se pouze bránil. Takže bych být Vámi zvážila i uvádění těchto případů. Na základě informací, které jsem se zde u Vaší petice dozvěděla musím říct, že zkoušíte omezit něco o čem opravdu téměř nic nevíte. Nemyslím si, že to je úplně správné. Pokud byste snad měl pocit, že Vás napadá majitelka bojového plemene, tak Vás ujistím, že tomu tak není. Majitelka bojového plemene nejsem, jen uvažuji jako inteligentní člověk a při namátkovém prohlížení některých petic zde na petice24 jsem narazila i na tu Vaší, poněkud nesmyslnou a v mnoha bodech i chybnou. Jen ještě doplním, že psi těchto plemen opravdu nejsou nejagresivnějšími a nejnebezpečnějšími plemeny psů. Mnohem častější příklady vážného napadení psem jsou od Německých ovčáků, ohařů a dalších loveckých plemen. To podle mého názoru malá plemena nejsou. Proč tedy nebojujete za omezení i těchto mnohem nebezpečnějších plemen? Média o těchto útocích často neinformují, jelikož ta chtějí podávat pouze informace o napadení bojovým plemenem. Média také velmi často podávají chybné informace, těm se totiž líbí pouze titulek "Agresivní bojové plemeno napadlo dítě!!", ale o tom že ve skutečnosti se jednalo o velkého knírače už se nikde nezmíní. Uvedu zde příklad jedné situace, která se stala dceři mé známé, její dcera si hrála se psem na doktorku, přičemž psa ošklivě poranila v ústech, pes se samozřejmě bránil a kousl jí do obličeje, v televizi a na internetu se tehdy objevilo plno článků, že se jednalo o bojové plemeno a konkrétně o rotvajlera, což samozřejmě nebyla ani zdaleka pravda, pes navíc ani nebyl agresivní, jednal pouze v sebeobraně. Zjistěte si tedy, pokud u případů, které zde uvádíte se opravdu jednalo o plemeno, které je v článku napsáno. Pokud Vám ale mohu poradit, být Vámi bych petici zrušila, alespoň do doby, než jí pořádně promyslíte a budete tak nějak vědět více o této problematice. Abyste neřekl, že jednám jako nějaký anonym bez možnosti zpětné vazby, můžete mne kontaktovat na emailové adrese 12.Kraj/zavináč/email.cz. (Bohužel do komentáře nelze uvést znak zavináče). Přeji mnoho úspěchů. 


Nepřihlášený uživatel

#5

2016-07-15 18:24

Zvýšit bezpečnost obyvatel? Tak touto peticí rozhodně moji bezpečnost nezvýšíte. Na všechna větší plemena musí být omezení, ne jen na bojová!

Nepřihlášený uživatel

#6

2016-07-15 19:28

Bojove plemeno, nejaka nova rasa? Zadal jsem si ji do vyhledavace plemen a nic mi to nenaslo, asi nejaka chyba, myslite Jorksiry? Mam Staforda a uz jsem byl 2x na veterine, protoze mi jej pokousal Jorksir a Jezevcik

Nepřihlášený uživatel

#7

2016-07-15 19:50

Si delate prdel? Nejbojovejsi plemeno je clovek,,,pes bojoveho charakteru neexistuje,,,vse udelal clovek.Ten pan co to vymyslel neni tak trochu na hlavicku?Vy nejste vubec normalni

Nepřihlášený uživatel

#8

2016-07-15 19:56

Vy nejste opravdu normalni,nechte se vysetrit na psychiatrii,jestli vy nejste nahodou bojove plemeno

Nepřihlášený uživatel

#9

2016-07-15 20:02

Myslim, ze je tohle hovadina...zadny pes nebyl nikdy cviceny cíleně na útočení na lidi, nybrz na psy. Zapasum takzhle stejne nezabranite akorat udelate z pár desitek hodnych psu chudaky vecne na retezu a zavrenem v kotci. Média by take mela uvadet ze 99% psu nebylo cistych nybrz krizenych. Mam doma 2 krizence pro vas bojovych plemen, jsem uplny zacatecnik a neublizil by ani jeden z nich zadnemu cloveku a ani mouse. Neni to o tom kdo je kynolog, ale o tom kdo ma rozum a nestve sveho psa proti okoli i proti sam sobe.

Nepřihlášený uživatel

#10

2016-07-15 20:57

Jde vidět, že se evidentně hodně nudíte, když nemáte nic lepšího na práci, než vymýšlet kraviny. My i většina mých přátel a známých má zejména psy typu bull a v životě jsem s žádným problém neměla. Žádné napadení, poslušnost na super úrovni, s dětma největší kamarádi. Problém v životě nebyl v psovi, ale bohužel v majiteli. Začněte se tedy raději starat o to, aby bylo míň feťáků, bojujte proti psím zápasům, bojujte proti množírnám..ale nebojujte proti psům, kteří mají mít úplně stejná práva jako uštěkaná čivava od sousedů nebo nervní jezevčík, kterej se do vás zakousne, jen co na něj promluvíte.
N. Soudce
Nepřihlášený uživatel

#11

2016-07-15 21:19

Mohu se zeptat proč je v této Vaší petici i plemeno Tosa Inu? Toto plemeno akorát hlídá své teritorium a své chovatele, nikdy jsem o Tosa Inu neslyšel, že by napadl člověka. K lidem se chová naopak přátelsky a k dětem je velmi tolerantní.
Budu rád za odpověď.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2016-07-15 23:19



Nepřihlášený uživatel

#13

2016-07-16 01:32

Dobrý den,
máte statistiku i o pokousání malým psem, skutečnou statistiku o případech pokousání psem? Sama jsem byla kousnutá psem do krve dvakrát v životě: jednou to byl malý pudl a následně krysařík.
Navíc brát si jako argument pouze uveřejněné články a ne odborné statistiky je velmi laciné.
Jaký je Váš názor na komplexní pohled situací, které máte v článcích? Lidé často nedbají upozornění a to ani slovních, děti nejsou vychovávané k tomu, aby psa respektovaly jako živého tvora. Přiženou se a nestihnete je ani varovat, že například psa něco bolí, je nemocný a tak se může zachovat jinak. A to je jen jeden z příkladů.
S ručením osoby za svého psa jako zodpovědný majitel určitě souhlasím. (V tom případě, ale u všech majitelů psů, bez ohledu na plemeno) Nezřídka poslouchám majitele malých plemen, kteří netuší nic o přirozených potřebách svého psa a mají ho jako modní doplněk. Tito psi jsou tak nezřídka špatně socializovaní a vyvolávají konflikty. Na to opět doplácí psi větších plemen, kteří nepříjemné situace musí zvládat.

Nepřihlášený uživatel

#14

2016-07-16 07:11

Bojovy pes neexistuje. K boji, zapasum mezi psy, byl slechten pouze americky pitbullterier a proti cloveku nesmel projevovat zadne znamky agrese! Nejdrive si o tomto zjistete nejake informace, nez zacnete povidat o "bojovych plemenech". Pokud je toto plemeno agresivni vuci lidem samo od sebe, muze za to krizeni danych plemen dohromady a spatnych povah, tudiz za to muzou lide a ne psi.

Nepřihlášený uživatel

#15

2016-07-16 07:17

Chcete zakázat i vlčaky? Služební plemena vyšlechtěná k chytání a zabíjení lidí?


Nepřihlášený uživatel

#16 Pozor, další zabiják deti Jack Russel

2016-07-16 07:31

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti /185879/tohle-je-osmidenni-miminko-ktere-zakousl-jack-russell-terier.html

Tomáš Novák
Autor této petice

#17

2016-07-16 07:55

#15 - Nic takového v plánu nemáme. Můžete být v klidu. 

#16 - Pokud vám Jack Russel vadí, můžete založit petici zaměřenou na Jack Russel


Nepřihlášený uživatel

#18

2016-07-16 11:53

Bojový plemena?! Lol

Nepřihlášený uživatel

#19

2016-07-16 14:06

Neznam bojove plemeno jen zle lidi

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2016-07-16 14:09



Nepřihlášený uživatel

#21

2016-07-16 18:23

Milý pane Novák, četl jsem vaši petici a chtěl bych od vás vysvětlit od jaké doby je rotwajler vedený jako bojový pes vyšlechtěn k napadání a zabíjení?
Dominika

#22

2016-07-16 20:57

Wow já jen koukám kolik ta Vaše petice má podpisů

Tomáš Novák
Autor této petice

#23

2016-07-17 05:57

#22 Petici jsem nepodepsal ani jednou. K množení podpisů bych se nesnížil, ale veřím, že vy jo. Nicméně jsem smazal hodně falešných podpisů ze strany majitelů bojových plemen. Zřejmě mají strach a tak se snaží petici zdiskreditovat. 


Nepřihlášený uživatel

#24

2016-07-17 09:57

Clanek o pitbullovi, co napadl holcicku na Zizkove, je presne ten pripad nezodpovednych rodicu. Primo jsme se setkali s blizkou znamou rodiny. Rodice vzdy psa trestali, kdyz se k diteti priblizil. Pak je nechali osamote, kdy si holcicka hrala a problem je samozrejme na svete. Navic nechat bez dozoru jakehokoliv psa s ditetem je obrovska nezodpovednost!

Nepřihlášený uživatel

#25

2016-07-17 12:10

Třeba německé ovčáky hodnocení na soutěžích oddělalo. Dnes jsou to mrzáci, kteří pajdají, když se pokoušejí jít.