Přejmenujme náměstí Pod Kaštany na náměstí Borise Němcova


Nepřihlášený uživatel

#201

2016-03-03 21:42

Víte co, havloidi? Bežte s tím do prdele!


Nepřihlášený uživatel

#202

2016-03-03 22:31

Jste hloupí jak Vasil Biľak.

Obušku z pytle ven!

#203

2016-03-03 22:32

Aktivisté Kliniku neopustili. Jednání bez úspěchu

 


Nepřihlášený uživatel

#204 Rád bych věděl

2016-03-04 10:19

Co se vám pánové fašisté nelíbí na náměstí pod kaštany? Jírovce (kaštany) V parném léte poskytnou přívětivý stín, na podzim pak zase potravu pro zvěř, jsou to tedy velmi užitečné stromy. A co udělal pro všeobecné dobro Němcov? Troufám si říct, že nic, jen rozděloval ruskou společnost a zbytečně hrotil situaci v RF. Když už, tak náměstí Boženy Němcové, tady jsme v Česku proboha!

Ferdinand Peroutka

#205

2016-03-04 11:56


"Úmluva říšského kancléře s presidentem Háchou, nařízení o Protektorátu, projev protektora von Neuratha – to je nyní dohromady nová naše česká ústava, jejíchž záruk se budeme držet s vášní, jako Chodové se drželi svých výsad."
Zdroj: http://www.pritomnost.cz/archiv/cz/1939/1939_5_4.pdf

"Každý organismus brání se otravě cizí látkou. Lze předpokládat, že roztok židovského elementu v německém životě byl tak silný, že na to německý organismus reagoval jako na otravu."
Zdroj: http://www.pritomnost.cz/archiv/cz/1939/1939_22_2.pdf

"Německá říše oslavila padesáté narozeniny svého Vůdce Adolfa Hitlera způsobem, který odpovídá všem oněm pronikavým úspěchům, jež tento muž za pouhých šest let své vlády svému národu přinesl. Jak dnes věci stojí, nemají Němci nikoho, koho by ve své Valhalle, ve své galerii národních hrdin postavili výše."
Zdroj: http://www.pritomnost.cz/archiv/cz/1939/1939_26_4.pdf


Nepřihlášený uživatel

#206

2016-03-04 12:36

Jednoduchý návod, jak se vyznat v zemi, kde za každým rohem číhá ruská propaganda, dle instrukcí povolaných politiků. Sám nejsem tak bystrý, abych návod sestavil, ale pokusím se ho shrnout v kostce tak, jak mi ho naservírovali politici na svém protipropagandistickém sjezdu v Poslanecké sněmovně tento týden.

 

Kdyby blost nadnášela, Langšádlová by...

Začněme u paní Langšádlové z TOP 09. Ta vidí propagandu za názory, které zpochybňují Evropskou unii.

Zde je postup tedy úplně lehký, stačí chválit EU a jste z onoho podezření, že jste oním idiotem, úplně venku.  Nebo ji ani chválit nemusíte, ale když se Vám některé kroky EU nebudou líbit, zkrátka to přejděte mlčením, tím nic nezkazíte. To samé pochopitelně platí i o paktu NATO. O této organizaci doporučuji mluvit v podobném duchu jako o EU, ale trochu ji vychválit by také neškodilo.

 

Gabal to má krásně promyšlené

Pokračujme u rady pana Gabala z KDU-ČSL.  Podle něho, by bylo dobré vysvětlovat lidem, že Rusko je skoro rozvojová země a nedosahuje úrovně ČR.  Já tedy sám osobně ve svém okolí neznám člověka, co by chtěl raději žít v Rusku, než u nás, ale tam kde se pohybuje pan Gabal, to může být dozajista jinak.  Prosím tedy, šiřte mezi svými známými osvětu, že je v Česku lépe a zadržujte na letištích ty davy našich občanů, co tam houfně prchají a chtějí v Rusku začít žít nový a lepší život.

Dalším nebezpečím podle pana Gabala jsou dezinformace a nabuzení dojmu, že nic není pravda. Takže zde je rada prostá. Věřit, věřit a hlavně věřit. Ale jenom pouze těm médiím, co nám doporučí pan Gabal a jiní. Česká televize, časopis Respekt nebo Hospodářské noviny. To jsou asi tak první jistoty, po kterých byste měli šáhnout. Tam je ta jediná pravda.  Jiná média, jako Parlamentní listy, nebrat.  Je to brak.  Pokud se v nějakém médiu dočtete zpochybnění práce USA, NATO a EU, už ho vícekrát nečtěte, zahoďte to a pokud jste věřící, tak do kostela, nebo doma otčenáš.

 

Je třeba vítat uprchlíky

Ideální by bylo mazat své přátele na  facebooku, kteří také pochybují, protože pochybování už je znakem oné propagandy.  Blokujte si stránky, kde jste četli něco špatného o EU, blokujte maily. Nikdy totiž nemůžete vědět, zda to není ruská provokace.

A celý návod ukončeme radou Karla Schwarzenberga, který vidí ruskou propagandu hlavně u nás v otázce uprchlické krize.  No není tedy nic jednoduššího, než hlásat, že uprchlíky tady chcete a čím více, tím lépe. Pokud budete mít na uprchlíky negativní názor, pak Vás cejch užitečného proruského idiota nemine.

V kostce tedy, nepochybovat, věřit a přijímat. A to jen dle rad těch, kteří tyto rady vytváří, protože ostatní jsou oni užiteční idioti. Žádné něco mezi neexistuje, to už je označeno jako cíl ruské propagandy.

 

Kdo je tady proruský idiot? 

No a co dělat, když Vás i přesto někdo označí za proruského idiota?  S tím se nedá dělat nic. Protože prokázat pravý opak, je pak už totiž nemožné.  Je to stejné, jako když Vás někdo označí za blázna a Vy pak musíte dokázat, že nejste, nebo když ve středověku měla dokázat prostá dívka, že není čarodějnice.  Jediný důkaz pak poskytla tím, že shořela na hranici a nedokázala odletět.

V moderní době by to šlo snad dokázat jen tím, že si zajdete pro osvědčení na BIS, či vstoupíte do TOP 09, nebo si pořídíte čtenářský průkaz do knihovny Václava Havla.

Každopádně tento návod, co přednesli oni poslanci, mi sice přijde naprosto hloupý, ale ve své podstatě je jednoduše geniální, až je svou jednoduchostí nebezpečný.  Trochu to připomíná něco, co jsme tu kdysi měli, ale to už zase pochybuji a moc přemýšlím, neboli prorusky propaguji.


Nepřihlášený uživatel

#207

2016-03-04 12:39

Myslím si, že je to dobrý nápad.

Nepřihlášený uživatel

#208

2016-03-04 12:57

Rusové jsou podle Tomia Okamury de facto naši jediní upřímní silní spojenci v souboji s radikálním islámem.


Nepřihlášený uživatel

#209 "myšlenkou podpory a prosazování demokracie a lidských práv ve světě"

2016-03-04 14:36

Toto mě vážně dotalo. Pánové a dámy, systém, kde 69 % pracujících nedosahuje průměrné mzdy, 500 tis občanů trpí chronickými depresemi, 1 milion lidí žije na hranici chudoby či pod ní, další 2 miliony těsně nad ní, 9 % občanů se už neobejde bez hmotné pomoci jiných (zejména matky s dětmi, senioři, bezdomovci), desetitisíce dětí se samy a dobrovolně nabízejí na sociálních sítích k nejrůznějším sexuálním službám, důvod - téměř výhradně nedostatek peněz, na 600 tisíc osob je uvalena exekuce (budeme-li považovat za postižené i rodinné příslušníky, dostáváme se ke 2 milionům, tedy k pětině populace!), 30 tisíc občanů žije na ulici, dalších 70 tisíc je bezprostředně ohrožených ztrátou střechy nad hlavou, žebráci jsou v každé větší obci, každý kontejner s komunálním odpadem je (zejména v sídlištích) denně navštěvován až několika desítkami sociálně vyloučených občanů, ročně spáchá a dokoná sebevraždu cca 1.600 občanů (cca 1,5 % úmrtí) a trend má trvale vzestupnou tendenci; hlavním důvodem jsou neudržitelné finanční podmínky – takový systém se chce považovat za podporovatele demokracie a lidských práv ve světě? To je naprosto absurdní!


Nepřihlášený uživatel

#210 Re: "myšlenkou podpory a prosazování demokracie a lidských práv ve světě"

2016-03-04 15:19

#209: - "myšlenkou podpory a prosazování demokracie a lidských práv ve světě" 

 K tomu počtu sebevražd: víte, že jich až do r. 1989 bylo každý rok přes 2 tisíce?

Byl Havel vrah?
Nepřihlášený uživatel

#211 Re: Re: "myšlenkou podpory a prosazování demokracie a lidských práv ve světě"

2016-03-04 15:35

#210: - Re: "myšlenkou podpory a prosazování demokracie a lidských práv ve světě" 

 K počtu vražd, víte že se jejich počet po Havlově amnestii zdvojnásobil?

Miloš Hlávka

#212 Nic proti náměstí Borise Němcova, ale...

2016-03-04 19:34

Nic proti náměstí Borise Němcova jako takovému v zásadě nemám (i když obecně dávám přednost pojmenováním neutrálním, nepolitickým, aby se nemusela měnit při každé změně režimu, tj. asi tak pětkrát za století :-) ), ale myslím si, že by se když tak mělo použít nějaké nově vybudované náměstí (určitě v Praze ještě nějaká časem vzniknou) a to dosavadní nechat tak, jak je. Už z praktických důvodů - ti, kdo tam bydlí - a kromě ruské ambasády jsou tam i normální obytná stavení - by si kvůli čísi přejmenovávací mánii museli měnit doklady, což je pěkný opruz. A kromě toho to dosavadní pojmenování náměstí Pod Kaštany si myslím je přiléhavé a pravdivé (aspoň si myslím, že tam ty kaštany opravdu rostou) - takže opravdu nevidím důvod, proč by ten plac neměl toto jméno nést i nadále.

aws

#213 Re:

2016-03-04 19:43

#203: Obušku z pytle ven! -  

 Zabloudili jste pod jinou petici.

Miloš Hlávka

#214 Re: Re: KILL COMMUNIST !!!!!!!!!!!!!!!

2016-03-04 20:36

#33: - Re: KILL COMMUNIST !!!!!!!!!!!!!!! 

Akorát že si myslím, že pojmenovávat ulice u ambasád natruc a na vztek režimům, které vládnou v zemích, jež dotyčná ambasáda zastupuje, není příliš rozumný nápad.

I když...

To bychom pak mohli

- Číňanům natruc Pelléovu ulici přejmenovat na Tibetskou (nic proti podpoře lidských práv v Tibetu - ale ulici kvůli tomu přejmenovávat fakt nemusím),

- Tržiště na Malé Straně (sídlo americké ambasády) třeba na náměstí Sacca a Vanzettiho (oběti justiční vraždy v USA ve 20. letech 20. století; další možností pojmenování by bylo náměstí Pearl Harbor či náměstí Usámy bin Ládina; případně mě napadlo podle známého "konspiračního" filmu přejmenovat to na Zeitgeistplatz  :-) ),

- ulice před japonskou ambasádou by se mohla jmenovat třeba Enola Gay (letadlo, co shodilo atomovku na Hirošimu),

- před francouzskou ambasádou by se mohlo nacházet náměstí Waterloo (netřeba vysvětlovat), 

- před australskou ambasádou by se mohla nacházet Králičí třída (Austrálie měla dlouho problémy s přemnožením zavlečených králíků, protože ti tam neměli přirozené predátory),

atd. atd.

Problém by byl v případě německé ambasády, protože ulice Trabantská (která by se pro ty účely hodila) už v Praze existuje jinde, takže by se muselo přejmenovávat dvakrát - v Satalicích (aby se jméno ulice uvolnilo pro jiné použití) a pak na Malé Straně (aby byla řádně pojmenována ulice u německého velvyslanecví).

Kdyby se to udělalo opravdu důsledně, byla by to docela bžunda (tedy až na ten opruz s výměnou občanských průkazů a dalších dokladů obyvatel takto přejmenovávaných ulic).

Jen nevím, jak postupovat, pokud se v nějaké ulici nacházejí ambasády dvě či víc. :-))


Nepřihlášený uživatel

#215

2016-03-05 20:54

Stop kavárenskému havlofašismu!

 

 

Pražan

#216 Re: KILL COMMUNIST !!!!!!!!!!!!!!!

2016-03-06 08:22

#1: Dave - KILL COMMUNIST !!!!!!!!!!!!!!! 

 to vám, vy zločinci, nestačila ostuda s letištěm Praha, co jste ho narychlo přejmenovali na Chrchlák. 

František

#217 Re: Re:

2016-03-06 08:29

#86: - Re:  

 my nechceme ani letiště Chrchlák, natož další nesmysly. Jste odporný lidský odpad. Jste jak ti nacisti nebo bolševici, my si nepřejeme politické názvy ulic. Jakýsi Němcov je pro nás naprosto bezvýznamný, cizí člověk 

 


Nepřihlášený uživatel

#218 i lavičku Václava Havla?

2016-03-06 11:41

Děkuji za dobrý nápad a dávám k úvaze, zdali by nestálo za úvahu, chtít i umístit na tomto náměstí i lavičku Václava Havla, jako umocnění symbolu síly dialogu proti kulkám ze střelných zbramí?

Aleš Brotánek 


Nepřihlášený uživatel

#219 Re: i lavičku Václava Havla?

2016-03-06 19:25

#218: - i lavičku Václava Havla? 

 Tebe by měli umístit do blázince, havloide.


Nepřihlášený uživatel

#220

2016-03-06 22:04

Rád podpořím dobrou věc

Nepřihlášený uživatel

#221 Re:

2016-03-06 22:08

#215: -  

 Chcípni o kus dál

občan ČESKOSLOVENSKA

#222 pí....

2016-03-07 06:25

Jste fakt vypatlanci Rusko neni nepřítelem tím je USA a EU kdy t vy tupouni sluníčkářský pochpíte ?

občan ČESKOSLOVENSKA

#223 Re: Re: i lavičku Václava Havla?

2016-03-07 06:26

Karel Petr

#224 Re:

2016-03-07 08:52

#201: -  

Víš co, Sašo. jdi si tam sám

Vítěz

#225

2016-03-07 12:28

Trolové z Leningradu se snaží marně, v této zemi už bolševik nikdy nezvítězí.