Vyjádření důvěry libereckému dětskému sboru ZUŠ SEVERÁČEK


Nepřihlášený uživatel

#1

2015-12-15 12:21

V rámci mé spolupráce s manželi Uherkovými, Lukášem Černým, manželi Pálkovými a posléze i KPS, tedy i s manželi Průškovými resp. J. Průškovou, nebyly předmětem peníze a hospodaření. Myslím však, že znám obě strany této záležitosti a nestačím se divit proč a až kam se dá zajít. Jiří Doležel

Nepřihlášený uživatel

#2

2015-12-15 21:03

Sylva má moji naprostou důvěru.

Nepřihlášený uživatel

#3

2015-12-16 15:37

Tak mě tak napadá árie z opery "Lazebník Sevillský" od pomluvě. Slova a hudba velmi výstižná a jako dělaná pro tuto "letitou" a "obehranou" kauzu. Začíná se jemně a takřka pianissimo se slovy "Pomluva je jako vánek... a jak árie končí? Doporučuji si to najít a poslechnout. Rada? Utnout tu nehoráznost a vyrvat i s kořeny!!!
Jana Štěpničková

Nepřihlášený uživatel

#4

2015-12-16 16:52

Vy všichni co tohle podepisujete jste jen ovce, co věří v to, že je sbormistrině super člověk.. NFPK oslovil paní Pálkovou a nabídl ji aby se vyjádřila k celé situaci, paní Pálková na výzvu nereagovala, NFPK má informace určitě ověřené nejen od bývalé managerky, toho se nebojte.. Jinak k paní Pálkové, vzpomeňte si na její chování k vám, na to jaká je, na to, jak máte postavené koncerty, třeba 2 koncerty v jeden den + zkouška? Akorát vás přetěžuje..

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2015-12-16 18:09


Jakub Makarovič
Autor této petice

#6

2015-12-16 18:17

Děkuji za komentáře, bohužel i na nich je vidět, na jaké straně se snoubí zájem o umění a hudbu se vzdělaností a schopností mluvit věcně. Mám možnost komentáře odstraňovat, ale komentář č. 4 je natolik zábavný, že ho prostě musím ponechat. J. M.


Nepřihlášený uživatel

#7 Re:

2015-12-17 06:50

#4: -  

 Pokud má někdo pocit, že je ve svém koníčku přetěžován, může dobrovolně skončit. Denní zpívání na soustředění v Letařovicích není přetěžování? Není! A komu vlastně tento svůj názor směřujete? Dětem, rodičům těchto dětí, či spolupracovníkům paní sbormistryně. Jestli je tu někdo, kdo se cítí přetěžován, nemusí se účastnit tak "náročné" práce. Tohle je vše o dobrovolnosti a lásce k Severáčku jako takovému. Nejsme žádné ovce!


Nepřihlášený uživatel

#8 Re:

2015-12-17 07:11

#6: Jakub Makarovič -  

 Panu správci této petice musím napsat, že komentář č. 4 vůbec není zábavný. Možná je "zábavný". Ale ve skutečnosti útočí na nás všechny, kteří stojíme za Severáčkem, paní sbormistryní i vámi, kdož jste autory této petice! Hodně sil!


Nepřihlášený uživatel

#9 Re:

2015-12-17 07:55

#4: -  

 Ovce? Už od dob pana Uherka nás naopak učili myslet samostatně, prosazovat svůj názor správnými argumenty a ne zastrašováním a pomlouváním druhých za jejich zády. To, že děti rozvíjí v Severáčku nejen své hudební vlohy, ale zároveň umění spolupracovat v kolektivu, pomáhat druhým ve chvíli kdy je to třeba a nemají tak čas bloumat v dnešní mnohdy nebezpečné době po ulicích......ano, to považuji za velmi záslužnou činnost. Ano, musí dodržovat pravidla. Ano, musí se snažit všichni stejně, aby si sbor udržel svou prestiž. Ano, nastavují se jim ty správné mantinely. To je ale přeci v naprostém pořádku. A jak už bylo řečeno. Severáček je čistě dobrovolné sdružení. Sdružení lidí, kteří mají rádi hudbu, mají rádi děti a chtějí, aby z nich vyrostly osobnosti, na které budou moci být rodiče pyšní. 

Paní Pálková je dobrý člověk. Vede sbor v duchu manželů Uherkových a já ji za to děkuji. Není to práce jednoduchá, ale když ji člověk dělá s láskou tak jako ona, je to pro naše děti obrovský vzor vklad do jejich budoucího dospělého života.


Nepřihlášený uživatel

#10 Re:

2015-12-17 10:41

#6: Jakub Makarovič -  

 Ty jsi fakt blázen :) KPS a i Ty rozjíždíte agresivní kampaň proti exmanagerovi a snažíte se očistit to, co se podle mého názoru doopravdy dělo... Protistrana má podle mého dost podkladů, které může použít proti KPS a Sylvii, spíš bych se držel stranou, jinak do může dopadnout ještě hůř... :) 


Nepřihlášený uživatel

#11 Re: Re:

2015-12-17 12:34

#10: - Re:  

 Můžu se zeptat co je v našem textu agresivní? Možná by bylo vhodné přečíst si ho ještě jednou :) Např. já bych vypíchl pasáž o tom, že si práce Jany Průškové jako managerky dodnes ceníme....nebo celou pasáž o hodnotách Severáčku, které byly touto Cenou pošlapány. Agresivitu jsem tedy ani po tisícím přečtení nenalezl. 

Blázen č.1

#12 Re: Re:

2015-12-17 12:47

#10: - Re:  

Dovol, abych Ti za Jakuba Markoviče odpověděl. Tvůj názor Ti nikdo neupírá, je přece demokracie. Pokud však obviňuješ člověka, který má jiný názor a který se rozhodl jednat za všechny slušné lidi a nazýváš jej bláznem, pak si demokracii nezasloužíš. Kuba, na rozdíl o Tebe prošel Severáčkem a poznal všechny účastníky této tragikomické kauzy, navíc se osobně zajímal i o fakta z druhé strany, s kterými se seznámil. Nikdo by neměl umožnit v právním státě to, co nastalo právě teď. Bohužel, naše demokracie to umožňuje - 80% obyvatel kupuje bulvární tisk, čte polopravdy, neověřené informace atd. Nikdo dál již nepátrá, jestli se někdo brání a dosáhne odškodnění. Myslím si však, že i novináři bulvárů mají prvotní snahu o kontakování pomluvené strany a určitě se nespokojí 1 mailem, na který nikdo nereaguje. Napíši zde pár argumentů a položím Ti i ostatním pár otázek, na které si budete muset odpovědet sami.

Ve svém příběhu pí. Průšková popisuje jak rozkryla za svého působení pochybené finacování v Severáčku a proto musela odejít! Fakta: důvod zrušení 1 placeného zaměstnance KPS - v přehledech revizních zpráv je jasně prokázáno, že si svou manažerskou a sekretářskou činností na sebe nevydělala. Na toto upozornilo několik rodičů již v r. 2012! její další prohřešky vůči rodičům, kolegů, sponzorům a dalším zde nebudu popisovat, vše je zdokumentováno.

Další její tvrzení o tom, jak rozkryla špatné hospodaření (v mailech všem po VH v r. 2013 psala o tunelování):

fakta: v r.2008 v lednu byla přijata do funkce placené manažerka, hospodářky - převzala do svého držení veškeré doklady a podklady, uložené v archivu od doby man želú Uherkových. Současně převzala vedení pokladny a účtu KPS, jako jediná vlastnila platební kartu. V r. 2009, pod záminku, že v ZUŠ nejsou v bezpečí, převezly s manželem veškeré svěřené doklady a archiv na adresu jejich bydliště, kde převážně pracovala. Od Té doby tyto doklady nevydala z ruky, až v r. 2014, 14 měsíců po jejím odchodu ze Severáčku se podařilo pomocí právníků tento majetek KPS, který dlouho ve své korespondenci zapírala, novému výboru převzít. 

Mohl bych pokračovat a zpochybňovat věrohodnost osoby Jany Průškové a jejího manžela. Dnes jsem přečetl výzvu ing. Nádhery, bývalého předsedy KPS, kterého velice přesvědčivě manipulovali. Můj osobní názor je, že to nemohl napsat sám. Poznal jsem jej jen krátce, ale byl to velice slušný člověk. Jeho výzva k uklidnění je natolik tragikomická - Proto vás všechny vyzývám – nenuťte nikoho, aby vytahoval kostlivce ze skříní a sami to také nedělejte. Neničte mnohaleté dílo pánů Milana Uherka a Petra Pálky. Nikomu tím neprospějete, všem uškodíte, nejvíce Severáčku. - použití  jmen manželů Uherkových a Petra Pálky naprosto neslušné, že to skutečně nemůže být z jeho hlavy. Tuto výzvu rozesílanou podvodně zřízenými maily severáček.info a severáček .post, na které již výbor v prvopočátku upozornil.

Otázky: je možné věřit člověku, který ve svůj prospěch překrucuje fakta a podává falešné výpovědi - na vše jsou dokumenty k nahlédnutí u výboru KPS.

Jak je možné, že tento člověk, který hospodaří ve výboru KPS od r. 2008, má po celou dobu do r.2013, kdy přichází s nesmyslným nařčením v den, kdy VH zruší její místo. Pokud existoval tzv. ČF, zřejmě s ním hospodařila, v protokolu ve vrácené dokumentaci konstatuje, že šanon ČF si ponechává. Již tenkrát dostala otázku, jestli si uvědomuje, že existuje něco jako spoluvina. Omluvou, či dalším důkazem, který se objeví bude, že byla do KPS nastrčena jako protikorupční agent. V tom případě se nedivím, že ředitel NFPK nepátral dále po věrohodnosti jednostranně podaných informací. Stačilo mu, že nikdo neodpověděl v září tohoto roku na jeho mail (dokonce si nezadal ani potvrzení o přijetí!?), nezavolal, aby se přesvědčil, že mail dorazil !!!! Jakoukoliv snahu o osobní kontakt a vysvětlení tohoto politováníhodného aktu udělení ceny odmítl! -je to zdokumentováno.

Na závěr dovol, abych poděkoval všem, kteří s touto mimořádně kulturně napsanou peticí přišli i těm co ji podepsali, kteří se nedrží stranou, když se dějí do očí bijící nespravedlnosti, nejsou to žádné ovce, protože, na rozdíl od Tebe, mají cit tyto nespravedlnosti vidět a odvahu se jim postavit. Tyto vlastnosti jsou u mladých lidí v této konzumní společnosti tak vzácné a přitom tak důležité pro další generace - naštěstí jsou tu sbory, jako je právě Severáček, dávají šanci dětem, později mladým lidem poznat skutečné hodnoty.


Nepřihlášený uživatel

#13

2015-12-17 14:14

Pravda se ukáže, doufám, že co nejdříve, akorát tu všichni melete pátý přes devátý, snad se to rozsekne a bude klid.. Při vší úctě k tomu, kdo tuhle petici vytvořil, tak pokud vím, byl to bývalý člen, zajímalo by mě, jaké fakta se mu dostaly do rukou když se o to zajímal.. Podle mého názoru Severáček pomalu upadá a nejen díky této kauze.. 

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2015-12-17 14:16


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2015-12-17 14:43


Jakub Makarovič
Autor této petice

#16

2015-12-17 16:10

Prosim obe strany sporu, aby se zdrzeli jakychkoli urazlivych komentaru. Vzajemne anonymni osocovani nebylo cilem teto petice, jde o slusne vyjadreni duvery v KPS a Severacek. Vsechny podobne komentare z obou taboru budou mazany. Diky ostatnim za nazory, J. M.


Nepřihlášený uživatel

#17 Re:

2015-12-18 20:06

#13: -  

 Když už, tak "páté přes deváté" .....  a  "jaká fakta se mu dostala".Nedivím se, že to nemůžeš pochopit.A s tím "upadáním", přijď také někdy na koncert a nebo si přečti publikované články o úspěších Severáčku,nejen doma ale i v zahraničí.