Petice za odpoplatnění R10 Novopacké na katastru Horních Počernic

Kunstat

#1 Petice dava smysl

2015-05-25 07:21

Rikal jsem si podelim se o svuj nazor.

Osobne si myslum, ze HP by nejvice pomohlo , kdyby auta jedouci na Prahu od NEhvizd sjizdeli na dalnici E67 a to same dal ve smeru na Prahu, kdyby se vyresilo napojeni Nachodske na Novopackou bez semaforu. Nevite nekdo, zda se tato situace s krizovatkou (NachodskaxVe Zlibku) jiz nejak resi ? Dekuji

 

Radek Donát
Autor této petice

#2 Re: Petice dava smysl

2015-05-25 13:23

#1: Kunstat - Petice dava smysl  

Nechci mluvit za všechny, jen můj názor. Náchodské by se samozřejmě ulevilo, pokud by dálkovější řidiči pro nájezd na pražský okruh využívali E67 (alias D11, prostě hradeckou dálnici). Nicméně i tady je potřeba dálniční nálepka a nájezd v Jirnech je mimo katastr Prahy, čímž to vidím jako prakticky bez šance. Nájezd/sjezd na R10 (mladoboleslavská rychlostní) je ale na katastru Prahy - Horních Počernic, což de facto dělá z tohoto úseku R10 součást pražského okruhu a prosaditelné to podle mého odhadu je.

tnf

#3 Re: Re: Petice dava smysl

2015-12-13 14:05

#2: Radek Donát - Re: Petice dava smysl  

 Bohužel v této podobě jde pouze o přesunutí problému jinam, tedy na křižovatku Náchodská x Ve Žlíbku, kde je to skutečné úzké hrdlo už teď. Pokud bych jako mimopražský vystál kolonu na staré poděbradské, tak už je mi celkem jedno, kudy jedu dál. Naopak odpolední kolony od VGP parku jsou realita, pokud tam nějaký nešťastník zabloudí z R10, nijak si oproti současnému stavu nepomůže. Petice je tedy od základu nesmyslná a nekoncepční. Teoreticky by pomohla pouze části Horní Počernic na západ od ulice Ve Žlíbku. V praxi by byl efekt IMHO zanedbatelný a třeba MHD to nepomůže vůbec. Pořád budou třístovky ráno jezdit se zpožděním 0-15 minut. Mně by se třeba líbilo, kdyby autobus 221 jezdil v podobném intervalu jako 273, přičemž by jako opravdu městský obsluhoval Počernice. Třístovky ať klidně staví všechny jako 398, ale neměla by na nich být postavena doprava do Počernic a do Čertous.