Proti změnám v severočeské veřejné dopravě


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-12-11 19:42

Systém je neaplikovatelný na reálnou situaci a potřebu dopravy v Teplicích a okolí.

Nepřihlášený uživatel

#2

2014-12-11 20:53

Petici podepisuji. S podmínkami nesohlasím. Jsme hodně malí, protože taková velká společnost nebude brát na toto žádný zřetel. Na druhou stranu, co bychom pořád chtěli. V okolních městech to taky tak chodí a lidé fungují normálně. Prostě, my si musíme pořád na něco stěžovat. Dříve jsem jezdila ČSAD, platila jsem jak za sebe, tak za kočárek. Jsme rozmazlení a nejdradši bychom chtěli vše zadarmo. Český národ nezklame - budeme pořád držkovat, ať je ta změna jakákoliv. Možná si trochu protiřečím, ale prostě to tak je!!!!

Nepřihlášený uživatel

#3 Re:

2014-12-11 21:04

#2: -  Přece to není jenom o penězích za kočárek. Dochází k obecnému zdražení a to i u předplatného. Dnes jste měla předplacenku a mohla jezdit jak jste potřebovala, teď to bude těžší. 

 


Nepřihlášený uživatel

#4

2014-12-12 18:17

Myslím si, že kdyby měl dopravní podnik jednoho řiditele místo 3 a kdyby to nebyl rodinný podnik (každý z řiditelů si zaměstnává manželku a rod.příslušníky)nemusela by se měnit čipová karta, na které si asi určití lidé finančně pomůžou.Za staré čipové karty vybíraly 200KČ, a opět vybírají peníze za nové čipové karty.

Nepřihlášený uživatel

#5 Re:

2014-12-12 20:22

#4: -  Když se v Teplicích zaváděly čipové karty, bylo určité počáteční období bezplatné. Stačila pouze fotografie, i to je další náklad. Dále potom bylo požadováno za výměnu 200Kč. Nechápu, že vydání karty není bezplatné s ohledem na výši jízdného a finanční dotace od státu. O ceně čipové karty nemá cenu hovořit, je to haléřová položka při jejich hromadné výrobě v Číně. Ovšem pěkně naskakují částky při její distribuci, potisku a pod. Potom už má hodnotu zlata. Stačí jenom zařadit řeťezec překupníků.

 


Nepřihlášený uživatel

#6

2014-12-13 16:13

Jsem sampzivitelka v in.duchodu mam dve deti prijde mi to dost ujety co s nama mesto dela
Anonym

#7 Re:

2014-12-13 22:55

#2: -  

 Já jsem z Karviné a tady to tak je a je v tom velký bordel. Když například chcete jet do Orlové tak si musíte koupit zony a jsou tam dvě cesty buď přez doubravu nebo Dětmarovice. Pokud ci chcete koupit všechny zaplatíte +-600Kč pokud si ale koupite jen jízdu autobusem přez jedno z toho platíte 300Kč. Je v tom doslova bordel mě jako cestujícího opravdu nezajímá jestli jedu tou cestou nebo tamtou. Pokud si koupíte obě přeplatíte se pokud jen jednu bude budete moc jezdit jen určitými autobusy a ve výsledku se to skoro ani vůbec nevyplatí. Věřte mi opravdu to normálně nefunguje je to jedna velká zlodějina! Tady v Karviné je ještě například rozdíl pokud jezdíte linkou nebo normální MHD pokud si v lince koupím zónu Karviná tak to platí jen na linku a na normální MHD si jí musíte koupit zase. Veškera autobusová doprava si z lidí jen delá srandu 


Nepřihlášený uživatel

#8 Re: Re:

2014-12-15 19:36

#5: - Re:  

 Hele ty Číno, karty vyrábí Státní tiskárna cenin a výroba jedné stojí 70,-Kč (čip+plast+potisk). Takže  koncová cena 95,- není tak moc, ne?

Vyměnit se musí stará nefunguje v celám kraji ani na dráze, to nová umí. Tečka.


Nepřihlášený uživatel

#9

2014-12-21 01:13

zdá se mi to lepší tak jak to je doposud.
ale.ne

#10 Nové karty v Teplicích

2014-12-29 14:33

Sice jsem to podepsala, ale je to asi stejné, jako kdyby jsme si šli stěžovat do lampárny na nádraží. Pan primátor to rozhodl a je to hotový. Je zajímavé, že v Ústeckém kraji to platí zatím pouze pro okresy Ústí a Teplice. Jinde zřejmě víc přímýšlí a hlavně myslí na lidi. Ironií osudu je, že p. Kubera zůstal ve funkci dík straně, která ho podpořila jedním hlasem - tím rozhodujícím - a která slibovala tepličanům dopravu zdarma. DĚKUJEME!!!


Nepřihlášený uživatel

#11

2015-01-03 19:27

Je to bordel,když se člověk nedostane do práce nebo večer z práce.

Nepřihlášený uživatel

#12

2015-01-03 19:28

Kdo to vymyslel? Špatné spojení do zaměstnání,autobusy nejezdí na čas a nebo vůbec :-( je to smutné co provedli. V práci mi pozdní příchody promíjet nebudou. A bohužel nejsem ani movitá abych si pořídila automobil a dopravovala se na čas z Novosedlic do Háje u Duchcova, a obráceně.!!! Tet to je v Hráji a velkém.

Nepřihlášený uživatel

#13

2015-01-03 19:40

Souhlasím s peticí. Služby se maximální měrou zhoršily, zavládl chaos, zhoršily se pracovní podmínky řidičů.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2015-01-03 22:05



Nepřihlášený uživatel

#15

2015-01-03 22:09

V teplicích jsem hodinu čekala na bus, který ale vůbec nejel a to podle jízdního řádu jet měl ! Dříve když jsem v neděli měla odjíždět do školy, tak jsem měla na přestup na vlak půl hodiny, takže pohoda, ale teď je tam pouhých osm minut, absolutně "ty nahoře" nemyslí nestíhám si ani koupit jízdenku a jezdit o dvě hodiny dří je padlí na hlavu, ale co mi zbývá...
Nikdo z toho nemá radost

#16

2015-01-03 23:12

Lidi už máte smůlu.Teď si chcete najednou stěžovat ? A kde byla petice v listopadu minulého roku ?Nikde.....ale teď už je to prt platný.Vše už je podepsané,zařízené,schválené a vrátit už to nejde.Takže si hold zvykněte na tento systém a přestaňte si tu stěžovat.Vaše chyba.


Nepřihlášený uživatel

#17

2015-01-04 00:12

Vydání kartičky obrovský problém.Nedodání v termínu.Studentská průkazka chtějí ji najednou ne a pak zas jo tak co sakra? Je to prostě banda debilů kteří by zasloužily poslat do trestnejch táborů nebo něco podobnýho


Nepřihlášený uživatel

#18

2015-01-04 07:55

V listopadu minulého roku nikdo nevěděl, co to bude za peklo. Tohle je prostě lichva..

Tereza

#19

2015-01-04 10:29

Ze změn jsem nadšená nebyla, předplatné mi podražilo o 300 Kč a spoje nanic, ale říkala jsem si, že si na to zvyknu. Jenže to jsem ještě nevěděla, jaký bude ralita!

 

- Na spoje není spoleh, mnoho autobusů prostě vůbec nepřijede, případně mají velké zpoždění. MHD tak přestalo být spolehlivou formou dopravy do zaměstnání a škol! Zákazníkům vzniká škoda (např. zaplacení jízdy taxíkem, když spoj vůbec nepřijede), navíc hrozí sankce ze strany zaměstnavatelů, kteří nebudou tolerovat pozdní příchody!

- Nelogicky vypracované jízdní řády (špatné přípoje na vlak, nezohlednění začátků směn v zaměstnání, nulová obslouženost v nočních hodinách), nesmyslné trasy (mnoho továren, jejichž zaměstnanci dřívější linky využívali, zůstávají neobslouženy). Mnoho lidí musí do zaměstnání jezdit i o dvě hodiny dřív, protože jiný spoj prostě není, nebo se vůbec nedostanou autobusem z práce domů, protože ve večerních hodinách už žádný spoj nejede.

- Řidiči nejsou pořádně proškolení, díky tomu vzniká zpoždění, případně vůbec službu nemůžou poskytnout (původně uváděná možnost zakoupit čipovou kartu u řidiče a přímo ji i nabít je za první dny provozu naprosto nereálná).

- Není možné si vyzvednout včas objednanou a zaplacenou čipovou kartu nebo ji nabít - v kanceláři v Teplicích se tvoří fronty na 4 hodiny, obsluha naprosto nezvládá a desítky (ne-li stovky) lidí zůstávají neobslouženi, jsou nucení frontu vystát i několikrát a to bez záruky, že skutečně dostanou zaplacenou službu! Posílení obsluhy kanceláře ani po měsíci neustálých front, kolapsů a rvaček nebylo uskutečněno.

- Část vyrobených karet vůbec nedorazila, zákazníci, kteří kartu objednali včas, jsou tak nuceni platit jízdy zvlášť a vzniká jim škoda!

- Občané nebyli včas a uceleně o změnách informováni, internet jako zdroj aktuálních informací využívá jen část populace a v kanceláři v Teplicích nebyli ještě ani v půlce prosince schopni kompetentních odpovědí.

- Autobusy příměstské linky nejsou změnou k lepšímu, úzké uličky jsou velkým problémem jak pro silnější osoby, tak pro důchodce  nebo kohokoliv, kdo s sebou má nějaké zavazadlo (jet z nákupu s plnými taškami tímto autobusem se stává skoro nemožnou misí).

- Zdražení jízdného a předplatného i v řádech stokoru, znevýhodnění oproti původním podmínkám některých skupun (např. cestujících s kočárkem).

- Dva druhy dopravy (městská a příměstská) působí chaos.

 

Přestávám věřit, že se situace může v blízké době uklidnit. S odchodem více a více řidičů se spíš obávám toho, že se vše úplně vymkne kontrole.

Ludva

#20 Re:

2015-01-04 11:02

#2: -  Zajímalo by mě kde jinde ve městech to co udělali v Teplicích funguje?To mě opravdu zajímá,jelikož nikde v žádném městě čr se řád a vše společné kolem jízdného řádu neměnilo dost dlouho snad jen kromě Prahy ale to jsme jinde.Platit dvakrát za to že jedu o kus dál než jindy mi přijde dost podlé.Takže je podle vás normální že když budu chtít jet do dubí nebo Hrobu mám naitou měsíční průkazku jen po Teplicích ale jedu do Hrobu tak dám dalších 20kč navíc za to že jedu o 6 stanic dál?Navíc se změnilo úplně vše čísla časy jsou katastrofa atd.A vy tu budete povídat že si stále stěžujeme a chceme vše zadarmo?Se zamyslete než něco napíšete....

 


Nepřihlášený uživatel

#21

2015-01-04 12:33

Nechapu proc primestske autobusy uz vubec nejezdi na masarycku, autobusy do krupky jedou pouze dva z toho jeden jezdi do tevh ejvetsich dir okresu teplic. Jako jsou treba prumyslove zony. Naprosto nesmyslne !!!!
Dana

#22 Re:

2015-01-04 13:31

#2: -  

 Ano, to si protiřečíte :) Služby by se měly zlepšovat (navíc, když se zdražují) a ne se vracet 15 let zpět.

Dana

#23

2015-01-04 13:42

Nevěřím svým očím, když tu čtu, jak některé opravdu ovečky píší: "zvyknu si na horší služby, za zvýšení cen", i přes další jiné komplikace (nedostanu se včas do práce nebo do školy, cesta se mi prodlouží o hodinu, nestaví to, kde to stavělo a tak musím 1km pěšky a tak přijdu pozdě, apd.) Pak nemá ta republika vypadat, jak vypadá :( Nakonec skončíte na pracáku, protože se někdo dostaví místo vás do práce včas a pochybuju, že se bude dětem ve škole posunovat začátek vyučování a tak budou třeba v mrazech čekat hodinu, než se otevře škola.

Já zatím takové problémy nemám, ale nelíbí se mi to a tak proti tomu budu protestovat s těmi, co neráčejí být ovečkami a chtějí za své daně služby, které jim opravdu slouží a nejsou tu jen kvůli tomu, aby si na nich někdo namastil kapsu.


Nepřihlášený uživatel

#24

2015-01-04 14:00

KATASTROFA

Nepřihlášený uživatel

#25

2015-01-04 14:02

Byla bych ráda, aby ty autobusy alespoň jezdili tak jak je psáno, a ne že se tři dny za sebou nedostaun do práce, protože pokaždé nejel!(vždy v jiný čas)