Žádost o upravení podmínek u maturity pro zdravotnické školy

Tato petice byla vytvořena kvůli problému spjatým s aktuální epidemiologickou situací SARS-CoV-2.

Jsme žáci maturitních ročníků zdravotnických škol. Bohužel už od března se nám nedostává dostatečného vzdělání a to i přes veškerou snahu našich učitelů. Distanční výuka nás nemůže připravit na plnohodnotnou maturitní zkoušku. Největší problém však nastal na podzim, kdy většina žáků dostala pracovní příkaz. Žáci při něm sloužili 8-12ti hodinové služby v nemocnicích i jiných sociálních zařízeních, kde odpracovali nemalé množství hodin. Je proto pochopitelné, že neměli dostatek času ani energie věnovat se přípravě na maturitní zkoušku. I když byl pracovní příkaz zrušen, žákům to čas na učení už nevrátí.

Minulým maturantům byla loni odpuštěna písemná část zkoušky s tím, že jim chyběly pouze 2 měsíce čtvrtého ročníku. Prosíme o zvážení, jestli bychom si také nezasloužili nějaké usnadnění. Vzhledem k situaci si myslíme, že by to bylo na místě, protože jsme byli značně znevýhodněni oproti ostatním. Bylo by tedy nespravedlivé, abychom měli stejné podmínky.

Pokud souhlasíte, můžete nás podpořit podpisem této petice.

Maturanti 2021

Alžběta Matoušková    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Alžběta Matoušková, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.