Žádáme obnovení výuky na základních školách v ČR

Žádáme vládu ČR, aby bezodkladně umožnila obnovení prezenční formy výuky žáků obou stupňů na základních školách v ČR, které jsou uzavřeny na základě usnesení vlády ČR ze dne 12. října 2020 č. 1022 od 14. 10. 2020.

Rozhodnutí vlády není spojeno s veřejnou prezentací dat ze strany vlády, která by uzavření škol přesvědčivě zdůvodňovala. A to ani v době přijetí usnesení, ani průběžně. Evropské země přijímající opatření proti šířeni epidemie nemoci Covid-19 obvykle ponechávají základní školy v provozu. Děti jsou nejméně ohroženou skupinou obyvatel z pohledu následků nákazy. Neexistuje žádný informační zdroj, že by se nákaza šířila v nebezpečném měřítku právě stykem dětí ve školách. Jsou zcela zjevná negativa uzavření základních škol. Rodiče dětí jsou nuceni zůstat s dětmi doma a nemohou plnohodnotně vykonávat svou práci, distanční formy výuky jsou nedostatečným nástrojem vzdělávání z hlediska kvality i kvantity. Děti postrádají kontakt s vrstevníky, psychologický dopad izolace je vysoce negativní.

Rodiče a občané ČR.

Mgr. Jan Frank, ředitel OS Za branou, z.s.    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Mgr. Jan Frank, ředitel OS Za branou, z.s., aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.