Prohlášení občanů ČR k návrhu NS omezit přístup do archivů

Kontaktujte autora petice

Pomozme Paměti národa

2017-05-16 07:34:02

Milí přátelé,

slovenské POST BELLUM, které s námi buduje Paměť národa, Vás prosí o hlas v jedné zajímavé soutěži. Zaslouží si ho. Skutečně. Jsou to lidé, kteří obchází pamětníky a zaznamenávají jejich vzpomínky, pracují na vzdělávacích projektech pro základy a střední školy. Jsou v tom sami. Nemají téměř žádné dotace a mnohem méně podporovatelů než máme my v ČR. Prosím - svým hlasem jim dáme najevo, že od nás mají podporu a že si jejich práce vážíme.

http://www.cenanadacieorange.sk/?projectID=20178

Moc Vám za to děkuji - hlasuje se jen do dnešní pulnoci tedy do úterý 16.5.2017. Hlasování je otázkou pěti sekund. :-) Kromě dvou tisíc euro mohou naši slovenští přátelé získat mnohem víc - sebevědomí, pocit sounaležitosti a samozřejmě i to, že společně máme sílu vítězit i ve veřejném hlasování.

Hezký den.


Post Bellum

Demokraticky manifest

2016-10-02 18:57:20

Dobrý den. Moc prosíme, věnujte pozornost Demokratickému manifestu. www.demokratickymanifest.cz Pomozte nám ho rozšířit mezi lidi. Snad se dostane i k našim voleným zákonodárcům a zastupitelům. „Tento manifest se obrací na všechny lidi, kteří jsou oddáni hodnotám svobody a demokracie, jsou znepokojeni šířením autoritářských a neototalitních ideologií. Obrací se na každého, kdo nechce nečinně přihlížet. Nejsme bezmocní. Prvním krokem, který musíme učinit, a tímto činíme, je připomenout a uvědomit si hodnoty, z nichž vyrůstá svoboda a demokracie. Jsou to hodnoty, pro které umírali a trpěli naši předkové,“ píše naléhavě v úvodu manifestu autor filozof a politolog Daniel Kroupa. Děkujeme. Za tým Post Bellum, ředitel Mikuláš Kroupa    


Post Bellum

www.adventnivyzva.cz

2015-12-04 11:07:23

Dobrý den, prosím, věnujte také svojí pozornost této aktuální výzvě, kterou jsme zveřejnili na www.adventnivyzva.cz

Rád bych Vás také informoval, že návrh NS vedoucí k omezení přístupu do archivu je již druhým nejdéle projednávaným případem u Ústavního soudu ČR ze všech projednávaných. Právní analýza, kterou jsme v Post Bellum vypracovali, je k dispozici http://minulost.cz/cs/podani-amici-curiae

Děkuji Vám moc za podporu. 


Post Bellum

Bojujeme a soutěžíme o Paměť národa, pomozte. Děkuji moc!

2014-10-07 09:30:37

Dobrý den,

chtěl bych Vám moc poděkovat za to, že jste podepsali „Prohlášení občanů k návrhu nejvyššího soudu omezit přístup do archivů“: http://www.petice24.com/prohlaeni_oban_r_k_navrhu_ns_omezit_pistup_do_archiv

Strašně moc si toho vážíme. Chtěl bych vás informovat, co dalšího se snažíme v Post Bellum  podniknout. Sestavili jsme čtyřčlennou skupinu špičkových právníků se zkušeností u ústavního soudu. Jsou to lidé, kteří nám pomohou „pro bono“. Připojili se například i právníci z White & Case. Staneme se účastníky procesu ve zvláštním postavení. Věříme, že se nám podaří obhájit archivní zákon, takový jaký je. Zatím termín projednávání u soudu nebyl stanoven. Budeme Vás informovat. V tuto chvíli připravujeme odborné analýzy a precizní právní argumentaci.  

Chtěl bych Vám ještě napsat, že archivní zákon je skutečně jedním z klíčových nástrojů naší práce na Paměti národa. Plánujeme v roce 2015 vytvořit pro veřejnost Centrum Paměti národa ve Werichově vile.

A v tomto se na vás obracím: prosím, podpořte naší snahu. Praha 1 vyhlásila soutěž – anketu. Každý občan ČR může podpořit jeden ze tří projektů: Muzeum Kampa, Nadace Charty 77, nebo právě Post Bellum. Podrobnosti o našem projektu najdete na internetu: http://www.pametnaroda.cz/news/detail/id/191

Jak nás podpořit?

1.       HLASUJTE PŘES WEB http://www.feedbando.com/mobile/WV

2.       HLASUJTE PŘES MOBIL - pošlete SMS ve tvaru "WV 3" na číslo 720 002 002. SMS je anonymní a zpoplatněná podle vašeho tarifu.

3.       Navštivte Galerii Prahy 1 ve Štěpánské 47 v Praze.

 

Moc Vám děkuji!

Zdraví Mikuláš Kroupa, ředitel Post Bellum

 

mikulas.kroupa@postbellum.cz


Post Bellum



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.