Za odstranění komunistické výzdoby ve stanici metra Anděl v Praze

Kontaktujte autora petice

Úspěch petice, poděkování všem podepsaným

2024-05-08 09:13:47

Milí podepsaní,

rád bych vám touto cestou všem poděkoval za podporu mojí petice! Ještě před pár týdny by mě nenapadlo, že se díky tomu okolo věci rozpoutá veřejná debata a řešit to budou významní politici. Petici jsem založil především proto, že jsem se musel stydět pokaždé, když jsem stanicí Anděl procházel, proruské nápisy mi tam dlouhodobě velmi vadily. Vůbec jsem ale nečekal, že se petice stane takto úspěšnou.

Celé to začalo článkem Pražského deníku , kterému vděčím za počátek medializace. Hned poté se spustila mediální diskuze, o tématu vyšly články například na Idnesu , Irozhlasu , zajímavou glosu napsal Jindřich Šídlo ve Šťastném slovu , na Facebooku o věci napsal například pan senátor Tomáš Czernin a další (samozřejmě nechyběly ani články v nedůvěryhodných médiích, třeba Parlamentní listy to celé dost překroutily...)

A co je asi největší úspěch, v neděli se k nápisu zajel vyfotit pan náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib , který napsal, že téma bude řešit na radě města. Ten sice tvrdí, že to s peticí nesouvisí, ale já bych si tím tedy nebyl tak jistý :).

Včera mě dokonce pozvali do pořadu Události, komentáře na Čt24, kde se tomu také věnovala pozornost (cca. od 33. minuty).

Zda medializace povede k odstranění, je otázka, ale už teď je skoro jasné, že se s tím něco stane (dle MHMP se tam pravděpodobně nainstaluje vysvětlující tabulka). Co se podařilo, a jsem za to moc rád, je právě rozvíření debaty a vzbuzení zájmu politiků. Teď už je, řekl bych, na nich, jak o tom nakonec rozhodnou.

Vám všem bych chtěl ale především poděkovat, poděkovat za úžasnou podporu a mnoho inspirativních a povzbuzujících komentářů a reakcí. Je úžasné vidět, jak lidem nejsou věci lhostejné a že pro spoustu z nás je, byť symbolická podpora/propaganda Ruské federace/SSSR, naprosto nepřijatelná. V médiích sice píší hlavně o mně, ale nebýt vás všech, nikdy by se medializace byla nemohla podařit.

 

Ať už to celé dopadne jakkoliv, vám všem ještě jednou děkuji za podporu!

 

S pozdravem,

 

Honza Boháč

 


Jan Boháč



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...