Nevypínejte kulturu v Praze

Kontaktujte autora petice

DŮLEŽITÁ ZPRÁVA o vývoji

2022-06-15 16:04:32

Milí přátelé, podporovatelé iniciativy Nevypínejte kulturu!

Skvělá věc se podařila! Na dnešní schůzce s představiteli magistrátu jsme se domluvili na konstruktivním postupu, který nahradí původně avizovanou restriktivní vyhlášku. Na setkání, kterého se účastnili zástupci Spojených sil pro Prahu, ODS a Pirátů došlo ke schválení dvou dohod.

Sluší se poděkovat radní Haně Kordové Marvanové, která byla pověřena přípravou vyhlášky. Během posledních dnů jsme s ní absolvovali několik schůzek, na kterých nás paní Marvanová ujistila, že nechce plošně zakazovat kulturní akce, ale primárně řeší stížnosti některých občanů. Zároveň projevila velkou vůli hledat dohodu v zájmu zachování pestré kulturní nabídky hlavního města, za což děkujeme!

První z dohod obsahuje konkrétní závazky provozovatelů Ledárny Open Air, které aplikují od začátku letošní koncertní sezóny a které vedou k zásadnímu omezení hlukové zátěže. Tato dohoda obsahuje také kontrolní mechanismus v podobě trvalého měření hlukové zátěže, které objedná přímo magistrát.

Druhou je pak dohoda na vzniku trvalé pracovní skupiny při magistrátu hlavního města, která propojí pořadatele kulturních, sportovních a zábavních událostí, představitele magistrátu a odborníky na protihlukovou problematiku tak, aby bylo možné případné budoucí hlukové problémy řešit rychleji a efektivněji. Jejím smyslem je přinášet dlouhodobé vize i pomáhat občanům a organizátorům při řešení lokálních sporů.

Díky těmto dohodám tak není potřeba věc řešit restriktivní vyhláškou, ale všestranně přijatelnou dohodou.

A konečně hlavně moc děkujeme vám! Děkujeme, že vám není kultura v Praze lhostejná a že jste se v tak rychlém čase dokázali takto zásadním způsobem aktivizovat. Naši petici tímto ukončujeme, s ohledem na potvrzení dohody naprostou většinou stran zastoupených v zastupitelstvu Prahy. Věříme, že bude dodržena i v rámci zítřejšího jednání zastupitelstva.

Iniciativa Nevypínejte kulturu

Spojené kulturní síly pro Prahu - kulturní organizátoři, umělci a občané

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.