Petice proti demolici vily V. A. Beneše na Hřebenkách (Praha 5)

Kontaktujte autora petice

Benešovka se bourat nebude!

2022-09-20 14:07:13

Vážení podporovatelé záchrany vily Viktora A. Beneše,

možná už jste v poslední době zaznamenali, že kolem vily se udála řada změn. Tou hlavní je, že má nového majitele, který nemá v plánu vilu zbourat a zároveň požádal o zastavení změny územního plánu na obytnou funkci! 

Pokud bychom se loni v létě nesemkli a nezačali za záchranu aktivně bojovat, demoliční výměr by úřadem Prahy 5 v tichosti a bez připomínek prošel. Důležitým krokem rovněž bylo sepsání petice a Vaše podpisy pod ní. Celkem s demolicí vyjádřilo nesouhlas více než 2300 lidí. Jednoznačně jsme tak dali najevo, že odborné i široké veřejnosti není lhostejné zbourání této unikátní stavby, která výrazně reprezentuje charakter celé čtvrti Hřebenek. Za Vaše podpisy Vám děkujeme!

Také Petru Zemanovi (PRAHA SOBĚ) patří poděkování. Nejprve zajistil odvolání magistrátu proti rozhodnutí k odstranění stavby. Následně jednal s vlastníky a snažil se je přesvědčit, aby ustoupili ze svého záměru. To nakonec vedlo až k tomu, že Benešovku koupil současný majitel.

Osud vily budeme nadále pečlivě sledovat a budeme usilovat o to, aby byla citlivě zrekonstruována.Pokud chcete, aby Praha i městská část Praha 5 měly ochranu historického dědictví našich předků jako svou prioritu, zvažte prosím v nadcházejících volbách podporu kandidátky PRAHA SOBĚ na hlavní město Prahu a PRAHA 5 SOBĚ na městskou část Praha 5.

Děkujeme!


Za autory petice

Ing. arch. Radek Janoušek
Váš soused a kandidát na radního pro územní rozvoj a veřejný prostor Prahy 5

a Občané z Hřebenek a Klamovky, z.s.


Občané z Hřebenek a Klamovky, z.s.



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...